Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en 5-växlade

Att köra en 5 - växlad växellåda är en grundläggande färdighet som varje förare bör lära . Lär dig att köra en 5 - växlad växellåda och aldrig oroa sig köra bil igen . Instruktioner
1

Starta bilen genom att trycka på kopplingen till golvet med din vänstra fot och sedan vrida på nyckeln . Kontrollera att skiftaren är i neutralläget innan låta från kopplingspedalen . Om reglaget är i växel och du släppa ut kopplingen utan att trycka på gasen , bilen kommer att dö .
2

Tryck kopplingen till golvet , lägg växeln i första växeln och långsamt släppa kopplingen samtidigt försiktigt trycka på gasen med din högra fot .
3

Lyssna på motorljudet att veta när man växlar . Du kan också titta på motorns varvräknare . Ta bort foten från gasen , trycker kopplingen till golvet , växla till tvåan och trycker på gasen när du släpper kopplingen . Upprepa detta med alla nödvändiga uppväxling . För nedväxling
4

, börja med att sakta ner . Släpp ut gasen , trycker kopplingen till golvet , växla ner en växel och sakta släppa ut kopplingen samtidigt som du trycker på gasen något .
5

Stanna bilen genom att trycka på kopplingen till golvet och därefter att trycka på bromsen. Genom att trycka på bromsen enbart kommer att göra att bilen dör .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147913.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.