Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Kan jag sätta Snökedjor på min Chevy Tahoe?

Snökedjor placeras normalt runt en bilens däck för att hjälpa till med dragkraft under de tunga vintermånaderna. Den metall kedja gräver i snön och isen, hindrar bilen från att förlora dragkraft när det bryts eller stängs. Många bilar kan ha möjlighet att använda slirskydd under vintern, inklusive Chevy Tahoe. Kan en snökedja användas? Chevy Tahoe kan stödja slirskydd

. För att installera dessa över däcken, behöver du en domkraft för bilen. Detta beror på att du måste höja däcket från marken så att du kan glida kedjan runt hela däcket. Efter ett däck är klar, sänk Chevy Tahoe tillbaka till marken och upprepa processen med de tre återstående däcken. Kontrollera att du har rätt storlek slirskydd för dina däck. Om kedjorna är för små, kan de ramla bort under körning. Vid köp av kedjorna, notera att de kommer att mäta i inches, samma som dina däck. Köp en kedja i samma storlek som dina däck.
Är det lagligt?

Huruvida eller inte använder en snökedja är lagligt, beror på vad din stad och statliga föreskrifter är. Det är inget fel med att använda snökedjor på din egen egendom, godkänner dock vissa städer inte av dem på allmänna vägar eftersom kedjorna kan gräva i vägen. Andra städer har särskilda regler om när och var du kan använda snökedjor. Kontakta dina lokala myndigheter för lagar och regler i ditt område.
Köra

När du kör din Chevy Tahoe i is och snö när du använder snökedjor, du måste fortfarande vara försiktig. Du kan ha den extra friktionen som tillhandahålls av kedjorna, men som inte gör dig oövervinnerlig att snurra outs. Med hårda svängar kan ändå leda till förlust av kontrollen över din Tahoe. Det är bäst att vidta försiktighetsåtgärder och köra som om du inte har kedjorna på. Köra fort på is, även med kedjorna, kan omintetgöra eventuella vinster du skulle ha gjort genom att placera kedjorna på dina däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148132.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.