Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur till låsa upp en Fuel Door

Eftersom bränslet är alltid en värdefull råvara, har många biltillverkare riktar till sina kunders behov genom att installera låsa bränsle dörrar som ett stöldskydd. Men om du är obekant med låsmekanism på bilen du kör, kan du möta en frustrerande prövning försöker få det öppna. Lyckligtvis har de flesta biltillverkare hålla sig till ett begränsat antal låsning bränsle dörr mekanismer, och du kan förmodligen hitta en på din bil genom att söka i några viktiga platser. Saker du behöver
Elektronisk fjärr nyckelbricka (kanske inte är tillgänglig) katalog bilens instruktionsbok
Visa fler instruktioner
1

Konsultera fordonets handbok, om Det är praktiskt, för att se om det finns bränsle låsa upp dörrar som är specifika för din bil. Detta är den mest exakta och tillförlitliga källan för information om just din bil.
2

Undersök bränslet dörren från utsidan. Om det finns ett nyckelhål i det, prova att sätta i tändningsnyckeln och använda den för att öppna dörren. Om det inte fungerar eller om det inte finns något nyckelhål, fortsätt till nästa steg.
3

Prova att trycka in på vardera sidan av bränslet dörren. Vissa bränsle dörrar är faktiskt inte låsa bränsle dörrar, men har utseendet av låsning bränsle dörrar eftersom de saknar den lilla indrag, så att du kan vända bränslet dörren öppen hand. Dessa bränslen dörrar öppnas genom att trycka in på gångjärnssida snarare än genom att dra ut på den öppna sidan. Om detta inte fungerar, gå vidare till nästa steg.
4

Kontrollera den elektroniska fjärr nyckelbrickan, om du har en. Leta efter en knapp märkt med ord eller en symbol som kan tyda på att bränslet dörren och prova om du tycker det. Om det inte fungerar, prova låsa upp alla bilens dörrar med nyckelbricka och sedan öppna bränslet dörren för hand. Om detta inte fungerar, gå vidare till nästa steg.
5

Kontrollera passagerarutrymmet för ett bränsle dörr frigöringsspaken. Om det finns en sådan spak i bilen, kommer dess plats vara i instruktionsboken. Om du måste hitta det utan manualen, de tänkbara placeringar omfatta instrumentpanelen, de nedre delarna av instrumentpanelen runt förarsätet, golvet mellan förarsätet och dörren, insidan av handskfacket och insidan av centrum konsol.
6

Kontakta servicetekniker från närmaste återförsäljare för ditt fordons göra om du fortfarande inte kan låsa upp bränslet dörren. De bör kunna berätta det korrekt förfarande och kanske till och med kunna erbjuda dig fordons-specifika tips på att få det öppna. Om du bestämmer genom denna process som din låsta bränsle dörr är ett resultat av ett fel, kan du också kunna göra en tjänst möte med dem för att få det åtgärdat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148068.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.