Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Guide för att ansluta en Gooseneck Trailer

En svanhals trailer liknar ett femte hjul släp i den fäster vid mitten av en lastbil säng via en speciell kontakt. Detta centrerar släpets massa över lastbilens drivhjul för att öka stabiliteten på dragfordonet avsevärt. En svanhals anslutning används typiskt för större släpvagnar såsom husbilar, trailers häst och stora flak trailers. Justera

Justera svanhalsen kopplaren med en lastbil hitch är det första steget att koppla upp trailern. Efter att ha öppnat bakluckan av pickup så den ligger plant, justera höjden på svanhalsen släpvagnen så att det är några inches ovanför höjden av skumt. Vagnen kommer att ha en vev lyfta och sänka mekanism för detta ändamål. Backa pickup tills DRAGKROK justerar perfekt under svanhalsen vagnens koppel.
Ansluta

När kopplingen är på plats över skumt, förbinder svanhals trailer är en enkel operation, kompletterat med owering kopplaren mot kulan med handvev mekanismen. Lås släpets kopplaren på plats genom att skjuta mekanism bakåt av trucken. Fäst mekanismen i låst läge genom att sänka låsspaken genom hålet och vrida 90 grader.
Säkra säkerhetsanordningar

En svanhals trailer kommer att ha anordningar som säkerställer säker bogsering. När släpet är hooked, säkra släpets säkerhets-kedjorna till släpvagnen hakar på sängen på släpvagnen. Anslut säkerhetswire till samma krokar eftersom säkerheten kedjorna, tryck sedan släpets kabelhärvan till bilens mottagare.
Viktbegränsningar och bilkörning

vagnens massa plus lasten vikt måste vara mindre än den dragkapacitet av fordonet för en säker resa. Denna information ligger på släpvagnen typskylten och innanför bilens instruktionsbok. Kör betydligt långsammare, vilket ger extra utrymme för bromsning och nödsituationer. Ta hörn bredare än normalt, medan sill behålla ditt körfält, för att minska mängden släpet skär insidan av hörnet. Kör med extra försiktighet som en olycka med en släpvagn har ökat konsekvenser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149488.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.