Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man sparar bränsle utan att förlora Hästkrafter

Även om det finns en obestridlig spänningen från att driva en hög hästkrafter bilen till det yttersta, kan det ta en vägtull på en förares bensin räkningar. Det är visserligen möjligt att få bättre bränsleekonomi genom att överge en bensinslukande bil för en mer ekonomisk man, som ofta innebär att ha betydligt färre hästkrafter att leka med när man kör. Lyckligtvis, med en kombination av förebyggande underhåll och några enkla förändringar i körvanor kan du spara bränsle och samtidigt behålla din motor potential för makt. Instruktioner
Spara bränsle genom underhåll
1

Tune din motor ofta. Bara tuning kan förbättra bränsleeffektiviteten med upp till 4 procent, beroende på kvaliteten på reparationen. Om din lambdasonden är defekt, kan ersätta den förbättra din bränsleeffektiviteten med upp till 40 procent.
2

Pumpa däcken ordentligt med tillverkarens specifikationer. Under-pumpade däck kommer att minska din körsträcka med 0,03 procent för varje droppe av 1 PSI i tryck under den rekommenderade nivån. Var noga med att blåsa till inom det rekommenderade området, inte hela vägen till den högsta nivån.
3

Använd rätt kvalitet av motorolja. Varje motor har en rekommenderad oljekvalitet. Använda den kan få 1 till 2 procent mer körsträcka. Titta på förpackningen av oljan för att säkerställa att den har friktionsreducerande tillsatser i den.
4

Byt igensatta luftfilter. Detta kan förbättra bränsleeffektiviteten något och kommer säkert att öka prestanda för en given nivå av bränslen, så att du kan spara ännu mer bränsle utan att förlora hästkrafter. Om din bil har en förgasare detta är ännu effektivare.
5

Eliminera onödig vikt från din bil. Om du inte behöver det på denna resa, lämna den hemma. Detta kommer att förbättra din bränsleeffektivitet genom att göra bilen lättare, vilket låter motorn arbeta mindre svårt för en given hastighet.
Körvanor
6

Kör lugnt och defensivt . Fortkörning, snabb inbromsning och snabb acceleration kommer alla använder mer bränsle än mjuk körning.
7

Drive vid eller under 60 mph. Detta är hastigheten för maximal motorns verkningsgrad, vilket faller av snabbt förbi 60. Att köra lite långsammare (vid 50 eller 45) ont bränsleförbrukningen lägre.
8

Undvik tomgångskörning. När bilen går på tomgång, du bränner gas för att komma någonstans. Om din starter är i god form, bör du kunna stänga av din bil om slutade även för en minut och inte slösa gas på motorn startar.
9

Använd farthållare. Det kommer att hålla din hastighet konstant, vilket är effektivare och sparar bränsle.
10

Använd dina overdrive växlar. De låter motorn snurra långsammare för en given hjul hastighet, som drar mindre bränsle och är inte lika hårt på motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148733.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.