Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör Uphill Med en manuell växellåda

Att köra en bil med manuell växellåda kräver övning. En färdighet som du kommer att behöva lära sig är hur man tar bort från ett stopp vid körning uppför branta gator. Här är några saker att tänka på när man kör uppför som hindrar dig från att rulla tillbaka till bilen bakom dig eller rulla nerför backen. Instruktioner
1

stannar vid ett stoppljus eller tecken samtidigt uppförsbacke.
2

hitta din nödbroms och engagera den. På de flesta bilar med manuell växellåda, det ligger till höger om förarsätet på mittkonsolen området, eller mellan de två främre sätena. Om du har en äldre modell bil, kan det vara en pull spak som sitter under instrumentbrädan. Det kan också vara en fot-broms placerad till vänster om alla andra pedaler i förarsidan fotutrymmet. Kontrollera din instruktionsbok om du behöver hjälp med att hitta den.
3

Steg på kopplingen med vänster fot, satte bilen i första växeln och använda din högra fot för gasen när det är dags att börja om igen. Du behöver inte en fot på bromsen eftersom nödbromsen kommer att hålla din bil på plats.
4

Tryck lätt på gasen när du börjar höja kopplingen.

5

lossa nödbromsen så fort du känner att bilen börjar att greppa och gå framåt.
6

fortsätta att accelerera och helt släppa kopplingen.
7 < p> övningsköra uppförsbacke från ett rött ljus eller stoppskylt. När du är mer erfaren kommer du att snabbt kunna flytta foten från broms till gas vid start och kommer inte att behöva använda handbromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147884.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.