Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka i en Ford Bronco

Ford Bronco är en två-dörrars SUV som producerades från 1966 till 1996 och ersattes av Ford Expedition. Alla Ford Broncos kom med fyrhjulsdrift. Det bästa sättet att förbättra bränsleekonomin på en stor SUV som Bronco är att hålla dig uppdaterad på alla underhåll kontroller och ändra din körstil. Ford Bronco får 12 miles per gallon i staden och 15 miles per gallon på motorvägen. Instruktioner
1

Få ett oljebyte minst var 3.000 miles. Ford har ett bränsle sparare underhållsplan där du kan få ett oljebyte med syntetisk olja, top off av alla vätskor, och en inspektion av bromssystem, däck, luft och filter kabin, batteri, remmar och slangar. Underhålla Bronco är en av de bästa sätten att förbättra bränsleekonomin. Ett smutsigt luftfilter och gammal olja finns två problem som kan bidra till en minskning i miles per gallon. Klicka på länken "Ford Fuel Saver Underhåll Kupong" under "Referenser" för en kupong för denna underhållsservice.
2

Håll dig uppdaterad på alla andra underhåll. Den sista Ford Bronco gjordes 1996, så de flesta Broncos förfaller till större reparationer, inklusive nya tändstift och bränslespridare. Klicka på länken "Ford Maintenance Schedule" under "resurser" för att ta reda på när din Bronco beror för underhåll. Du kan antingen ange år och modell av din Bronco eller VIN-nummer.
3

bort extra vikt från Bronco om du inte behöver det. Extra vikt kommer att tvinga motorn att använda mer kraft för att driva bilen.
4

Kontrollera däcktrycket en gång i månaden eller före långa resor. Deflaterade däcken tar mer kraft för att rotera, så att hålla dina däck fyllda med deras rekommenderade nivå bidrar till att upprätthålla bränsleekonomi.
5

Alter din körstil genom att accelerera långsammare och inte köra i höga hastigheter. Kör inte över 65 till 70 miles per timme på motorvägen, och långsamt trycker på gasen när du startar från en hållplats. Att försöka köra så smidigt som möjligt kommer att bidra till att förbättra din miles per gallon, eftersom motorn inte behöver arbeta lika hårt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148079.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.