Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man växla på en ATV

All-terrain vehicles, eller ATV, verka som ett säkrare alternativ till dirt-cykling. Med två hjul på marken, riskerar att falla och rädslan som härrör från den risken minskar kraftigt. Men oavsett hur många hjul drivs av motorn under dig, måste du kunna driva en manuell växellåda innan du gör något seriöst ridning. Ta dig tid att lära sig och öva på att flytta din ATV redskap för att få bästa möjliga upplevelse på banorna. Saker du behöver
ATV med manuell växellåda
Practice område
Visa fler instruktioner
1

Sitt på ATV i en säker och bekväm position med båda händerna på staplarna. Vrid tändningsnyckeln till läge "ON". Dra in kopplingen (den vänstra spaken), tryck växelspaken ner fyra gånger och sedan dra upp den en aning för att sätta ATV i neutralläge. Var noga med den neutrala lyser. Tryck på startknappen för att starta ATV.
2

Dra i kopplingshandtaget och tryck på reglaget nedåt. Detta sätter ATV på första växeln. Släpp kopplingshandtaget långsamt tills du känner att "pull" av motorn, dra sedan spaken igen Upprepa tills du är bekväm med den punkt i spaken frigivning vid vilken denna "pull" händer.

3

Få ATV rörelse, när du är klar, genom att släppa kopplingshandtaget långsamt. När du känner att motorn "drar" sakta tillämpa gasreglaget på höger handtag och släpp kopplingshandtaget helt. Om det görs på rätt sätt, kommer du nu att gå framåt i långsam takt. Du kan moderera din hastighet genom att trycka mer eller mindre gaspådrag vid varje given tidpunkt.
4

Accelerera till toppen av den första växeln intervallet och dra in kopplingshandtaget. Tryck växelspaken uppåt tills det klickar en gång. Långsamt släpper kopplingen och tillämpa en måttlig mängd gas. Du är nu på andra växeln.
5

fortsätta rida och flytta upp genom växlarna genom att upprepa kopplingen-shift-gas-release rörelse. När du är redo att sluta, smidigt stänga gasspjället och dra in kopplingen. Tillämpa de främre och bakre bromsarna med din högra hand och fot och växla ner genom växlarna i friläge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148363.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.