Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att undvika problem när du kör manuell växellåda

En av de mest frustrerande saker om att lära sig att köra en manuell växellåda är de problem som du stöter på. Ibland vill man bara att sluta eftersom du inte tycks kunna stoppa bilen motorstopp eller däcken slirar. Du kan undvika många problem om du tar en minut att räkna ut att du gör fel. Instruktioner
1

Låt kopplingen ut långsamt medan på första växeln. Om du låter kopplingen ut för snabbt när man kör en manuell växellåda, kommer du att stanna bilen. Du kan låta kopplingen ut snabbare när du växlar till de högre växlarna.
2

Titta på mängden gas som du vill ge bilen. De flesta nya förare har en tendens att ge en manuell växellåda bil alldeles för mycket gas. Tryck lätt på gaspedalen för att ge bilen tillräcklig mängd.
3

i parkeringsbromsen. Många nya förare som är vana att automatiska bilar har en tendens att glömma att ställa in bromsen vid parkering. Du bör också tänka på att använda bromsen när på en kulle.
4

Kontrollera varvtal. Du vill behålla RPM låg och släppte ut kopplingen när du kommer till RPMS som behövs för att flytta in i nästa växel. Många fordon svarar bra på växling vid 3000 rpm, men det är inte fallet med alla fordonstyper.
5

Lär häl till tå nedväxling. Denna teknik kan hjälpa till att stoppa bilen lurching när du skiftar till en annan växel. Du gör detta drivande förfarande genom att samtidigt flytta din högra fot över bromsen och gaspedalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147885.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.