Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Koppling Driving Tips för en manuell växellåda

Manuella växellådor i personbilar har en drivrutin-koppling. Växelspaken för rörelse framåt är vanligtvis manövreras för hand, då kopplingen drivs av foten. PerfectionClutch.com säger att, när de används rätt, kommer en koppling ger en lång och bekymmersfri livslängd med ett minimum av underhåll eller förarens uppmärksamhet. Använda Clutch på branta kullar

Ansök bromsar, inte kopplingen, för att hålla bilen på plats på en brant backe. PerfectionClutch.com förklarar att hålla fordonet på en kulle med kopplingen orsakar långvarig halka, vilket sliter ut kopplingen väldigt fort.
Ridning Clutch

Frigör kopplingen när bilen är både i växeln och du har börjat trycka på gaspedalen. Ofta, för att säkerställa en smidig övergång från en brant lutning eller på grund av rädsla för att bilen stannat medan en upptagen skärningspunkt, kan en förare "rida" kopplingen - vilket gasen och kopplingen tillämpas samtidigt under en längre tid . Applicera kopplingen bara en till två sekunder åt gången, enligt Edmunds.com.
När man använder Neutral

Flytta växeln i neutralläge när du tillvägagångssätt stannar. Växla bilen i friläge hjälper nya förare att undvika misslyckade nedväxling, som kan bära på kopplingen i onödan.
Clutch som fotstöd

Undvik vila foten på kopplingspedal, eftersom detta kan orsaka att kopplingen att slira, råder PerfectionClutch.com. Trycket appliceras när kopplingen inte används minskar livslängden på kopplingsurtrampningslager.
Undvik Need for Speed ​​
växlar

går smidigt, även om det innebär vara långsammare att ta av vid ett trafikljus. Andra drivrutiner kanske tutar, men risken för att inte trampa ned kopplingspedalen ordentligt kan kosta dig mer på vägen. Öva det rätta sättet att övergången mellan växlarna. Detta kommer att förlänga livslängden på din koppling, lägga förtroende för din förmåga att stoppa och starta på en sluttning, och gör nedväxling lättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148236.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.