Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Har Spara köra med bakluckan Down Gas?

Många pickup ägare tror att köra med bakluckan ned förbättrar aerodynamiken och därmed ökar gas körsträcka. När allt de resonerar, kommer vinden över hytten och träffar bakluckan som om det vore en vägg, bromsa fordonet och skapa dra. Baklucka upp eller ner?

Även om det verkar bakvända, är det inte mer bränsleeffektiva att köra med bakluckan ned. Ingenjörer och designers har upptäckt att lämna grinden stängd skapar en stor luftbubbla i sängen kallas "separerade bubbla." Denna bubbla av instängd luft fungerar som ett lock över sängen och förbättrar bilens luftflöde. Lämnar porten nedåt ökar turbulens och motstånd genom att eliminera denna bubbla av luft och bokstavligen drar luft in från den öppna grinden, agerar som en broms. Addera Hur man verkligen spara

Att förbättra en pickup bränsleekonomi, bör porten lämnas in och ett hårt omslag bör läggas över sängen. Ett lock kommer att duplicera effekterna av bubblan och även lite förbättra dem. Oavsett lastbil storlek, kommer bränsleekonomi visar omedelbar förbättring jämfört med icke-täckt, gate-ner körning. Undvik öppna, bakluckor web-liknande tyg som bara ökar luftmotståndet.
Beyond bränsleekonomi
p Det finns andra skäl att inte köra med grinden nere. De bakluckans gångjärn är inte konstruerade för att tåla de upprepade stötar av långvarig öppen körning, de kan skadas ohjälpligt från att göra detta. Med grinden ner också minskar fördelarna konstruktionssäkerhetsprojekt av den bakre stötfångaren, som porten kommer att slås först i de flesta olyckor. Replacement grindar är dyra, och påkörning bakifrån kan också skada truckens inramning genom att tvinga grinden upp och ner i sängen. Addera Mythbusters

just detta ämne var föremål för a November 2005 episod av Discovery Channels "Mythbusters"-programmet. I denna episod, genomförde showen team många tester på två identiska mickar som drivs sida vid sida med samma hastighet tills man har slut på gas. Av de två, det var bakluckan nedåt pickup som förlorade tävlingar.
Slutsats

Pickup ägarna är långsamt fånga på behovet av att hålla sina bakluckor upp att förbättra bränsleekonomin. Men tills denna missuppfattning är helt skingrats, kommer utseendet på bakluckan-down fordon på vägarna fortsätter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148412.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.