Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att öka synligheten på en motorcykel

För att maximera den personliga säkerheten på en motorcykel är det viktigt att maximera synligheten. Bilister har ofta svårt att se motorcyklar för en rad olika skäl. Motorcyklar är relativt små och kan lätt skyms av större fordon. Dessutom, förare är mer vana vid att se bilar och lastbilar på vägarna och därmed tenderar att förbise motorcyklar, även när de är i förarens synfält. Motorcyklister har också en tendens att överraska andra bilister med körvanor som kan orsaka en motorcykel för att synas med minimal varsel. Försiktiga motorcyklister tar hand för att maximera synligheten och säkerheten på vägarna. Instruktioner
1

Säkerställ att motorcykelns strålkastarna är rätt inställd och fungerar vid alla tillfällen under drift.
2

Bär en färgglad jacka, t.ex. röd eller orange, under dagtid drift. Ha en vit färgad och /eller reflekterande jacka under natten resor.
3

Undvik att köra motorcykeln i andra fordons döda vinklar. När du är i en intilliggande körfält av resor, undvika området från den bakre passagerardörren till ungefär 20 meter bakom en närliggande fordon.
4

Håll ett säkert avstånd från fordon som du följer. Inte bara tailgating ökar risken för påkörningar bakifrån, hindrar det också möjligheten för andra förare att se dig.
5

Watch för, och förutse, andra fordon, speciellt på flerfiliga vägar . Inse att mötande förare, beroende på den relativa placeringen av andra fordon, kanske inte kan se dig även om du kan se dem.
6

Överväg att placera små flaggor eller vimplar på baksidan av cykeln. Dessa förbättra sikten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147878.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.