Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att återhämta sig från Skid vid körning på is

Alla som har kört på is och snö har förmodligen inför en oförutsägbar sladd när deras däck bryta sig fri. Eftersom den bakre delen av bilen sladdar fram och tillbaka, tusen negativa utfall köra genom ditt sinne. Sladd på is och snö är ofta oundvikligt. Men det behöver inte betyda en förestående olycka om du följer dessa anvisningar. Instruktioner
1

Vid första tecken på att dina bakdäcken har brutit sig loss och tillhandahåller ingen dragkraft, ta bort foten från av acceleratorn. Detta kommer automatiskt att sänka din hastighet och ofta kommer att vara allt du behöver göra för att återta kontrollen över bilen.
2

Utan att överreagera, sakta vrida ratten i den riktning som den bakre änden är i rörelse. Till exempel, om den bakre änden av bilen fishtailing till vänster, styra åt vänster.
3

Försök att inte överkompensera med styrningen. Om bilens bakre änden börjar fishtail till andra sidan, sakta styra i den riktningen.
4 p Det är vanligt att den bakre änden av fishtail till vänster och höger flera gånger. Behåll lugnet och fortsätta att styra i riktning mot den bakre änden tills bilens väg rätar ut.
5 p Om nödvändigt, stanna fordonet efter att den har rätade sig och samla dina tankar. Om du misstänker att ditt fordon har drabbat något, sätta fordonet i parken, stäng av motorn och besiktiga fordonet för skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147876.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.