Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur pop kopplingen att starta en bil

Du har inte riktigt levt ett fullt liv om du inte har haft att smälla kopplingen för att starta en bil. Tillbaka i din ungdom, kan du låta batteriet tar slut innan det var fast eller låt en dålig starter hålla bilen från att starta. Om du har hittat dig själv utan hjälp av batteriet eller startmotorn för att få bilen igång, och du har turen att ha en vanlig växellåda, kan du fortfarande komma igång. Popping kopplingen på en bil är enkelt att göra när du vet hur man gör det. Saker du behöver
Bil
Manuell växellåda
Helper
Visa fler instruktioner
1

komma in i bilen och trycka ner kopplingspedalen för att flytta bilen till "Neutral". Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid den till "On" läge. Detta är platsen nyckeln skulle vara efter en normal sväng i tändningslåset för att starta. Istället, med en koppling pop, kommer tändningen måste redan vara på så att när motorn vänds, är nyckeln i läge.
2

Flytta bilen i läge för att skjutas bakifrån eller skickade ner en sluttning för startförsöket. Kontrollera att bromsarna fungerar när knappen trycks in och hur hårt ratten behöver vridas innan bilen startas. Servostyrning och bromsar kommer att göra båda systemen fungerar dåligt tills fordonet startas.
3

Sitter inne i förarsätet med kopplingen nedtryckt, lägg växeln i första växeln. Hålla foten deprimerad på kopplingspedalen och bromspedalen utan att trampa på bromspedalen. Rulla ner fönstret och signalen till din hjälpare att skjuta. När bilen rullar, kommer du att styra mot en sluttning som hjälper hjälparen att få bilen på gatan. Låt farten på fordonet för att öka till ständig rörelse.
4

Släpp kopplingen snabbt och vara beredd att strypa gasen då motorn vänds av fordonets rörelse. När växeln, kommer motorn att tvingas till vev och tändningen kommer att skicka en gnista för en start. Ju snabbare bilen går innan kopplingen släpps kommer att avgöra hur många gånger motorn blir över. Fler vevar lika fler möjligheter att antända gas och luft för förbränning och motorn att starta utan batteri eller förrätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148036.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.