Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Park Torkare

Operativsystem vindrutetorkarna står som en nödvändig säkerhet färdighet. Att upprätthålla tydlig vision på vägen gör skillnaden mellan en säker resa och en eventuell olycka. Med en obekant bil, nya förare eller för alla som någonsin fumlade med torkarblad kontrollerna, är allt det tar lite vägledning och praktik för att lära sig att parkera vindrutetorkarna. Vindrutetorkare fungerar endast när tändningen är på ett av två lägen. När du behärskar detaljerna och få för vana att parkera torkarna, kommer du att kunna använda vindrutetorkarna i alla möjliga förhållanden. Saker du behöver
trädgårdsslang, om det behövs
Spray flaska vatten, om det behövs
Visa fler instruktioner
1

Blöt bilens vindruta med torkare systemet sprayfunktionen, en trädgårdsslang eller en sprayflaska med vatten. Drift av torkare på torra glas skadar torkarbladen "kanter. Om fordonet har en bakrutetorkare, våt att fönstret liksom.
2

Slå av bilens tändning till "On" läge med bilen parkeras säkert och parkering sönder på. Alternativt, vrid tändningen till "tillbehör" läge. Detta är tändningen läge som tillåter dig att spela radion eller använda fönsterhissarna utan att slå på motorn. Tändningen måste vara i något av dessa lägen för att parkera torkarna.
3

Vrid vindrutetorkaren på "On" läge medan bilen fortfarande är igång, eller byta tändningen till "tillbehör" läge. När tändningen är i rätt läge för att driva vindrutetorkarna, vrid vindrutan switch "Off".
4

Kontrollera placeringen av "Off" för torkarna, om du inte är ' t säker på var det är. Det är ofta märkt på torkaromkopplarens. Bekanta dig med de ståndpunkter vindrutetorkare omkopplaren genom att vrida det till varje position. De flesta Vindrutetorkare switchar inkluderar "Snabb" för kraftigt regn eller rengöring av vindrutan, "Slow" för lätt regn, och "Intermittent" - ofta förkortat "INT" för att vrida torkarna på och av i intervaller. Denna inställning gör att torkarbladen att rensa dimma eller duggregn från vindrutan utan att skrapa på glaset från bristen på fukt.
5

Öva med torkaromkopplarens att bli bekant med att ändra torkarhastighet och parkering torkarna utan att titta på strömbrytaren. Att lära sig att driva vindrutetorkarna utan att titta gör körning i regn mycket säkrare.
6

Öva parkera torkarna med bilen igång. Slå vindrutetorkarna på och av tre gånger.
7

Stäng av tändningen. Slå på tändningen ståndpunkt tillbehör. Öva återvänder torkarna från "Slow" till "Off" för att parkera torkarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148546.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.