Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man delar vägen med jordbruksutrustning

På landsbygden är många bilister tvingas dela vägbanan med jordbruksmaskiner. Oavsett om det är plantering säsongen, skörd eller bara tid att kolla på fälten, jordbruksmaskiner på vägbanan kan vara ett bekymmer för bilister. Att dela vägbanan med traktorer, tröskor och andra jordbruksmaskiner bör vara en säker upplevelse med vanliga artigheter. Instruktioner
1

Watch för jordbruksmaskiner vid körning på landsbygden. Titta i fälten som du kör. Om du ser bönder arbetade på fälten, kommer jordbruksmaskiner sannolikt på vägbanan reser till och från andra områden. Notera om det är våren plantering eller hösten skördesäsongen, som jordbruksmaskiner trafiken kommer att öka.
2

Håll ett säkert avstånd. När man följer bakom jordbruksmaskiner på vägen, tillräckligt med utrymme mellan ditt fordon och jordbruksmaskiner vid alla tidpunkter. Om du planerar att passera jordbruksmaskiner, hålla ett säkert avstånd när du väntar på att passera. Inte bakluckan på jordbruksmaskiner, eller rida i den döda vinkeln.
3

Tillåt tillräckligt med utrymme att passera. Många bitar av jordbruksmaskiner är bredare än en vanlig bil på vägen. Var säker på att du är i en förbipasserande zon, och har en axel att delvis köra på om jordbruksmaskiner är bredare än ett körfält. Vissa bitar av lantbruk har delar som sträcker sig utanför traktorns stomme. Samtidigt passerar, titta extra breda tillbehör på traktorn.
4

Leta efter svängande trafik. Eftersom jordbruksmaskiner inte alltid vända på en annan väg, titta på blinkande blinkers eller handsignaler. Mest jordbruksmaskiner in fält från specifika åtkomstpunkter som ser ut som en liten smuts uppfart.
5

Watch för lång jordbruksmaskiner. Under skördesäsongen, får en traktor ska dra lagringsbehållare för att samla in skörden. Långa bogsera armar ansluter maskinen och kan visas som en säker öppning på vägbanan på distans. Undvik passerar jordbruksmaskiner som är bogsering extra utrustning.
6

Var uppmärksam vid körning på landsbygden. När cresting en kulle, söka av området för jordbruksmaskiner in i vägbanan, eller kör sakta på axeln eller vägen själv. Sakta ner om din syn avståndet är nedsatt. Håll utkik efter den orange triangeln symbolen för "långsam." Dessa bör finnas på alla långsamtgående jordbruksmaskiner och ger en färgstark avancerad varning till bilister.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147963.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.