Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör standard Shift

Möjligheten att driva standardväxellåda fordon ger många fördelar. Standardväxellåda bilar skryta mer kontroll och bättre gas körsträcka än de flesta automatiska motsvarigheter, förutom att låta sina operatörer tillfredsställelsen av att kunna driva alla bilar på road.Learning att köra växelspaken kan vara en svår process. Men när det är lärt, det är mycket intuitivt och kommer snabbt att bli en andra natur. De flesta förare finner få bilen rör sig i första växeln från att stoppa att vara den svåraste utmaningen. När detta är avklarat, både växla upp för att få fart och nedväxling att bromsa kommer verka ganska simple.Start ut i en tom parkeringsplats eller på en lugn gata stadsdel och ge gott om tid att öva innan du går vidare till livligare eller mer utmanande vägar . Saker du behöver
Standard transmission bil
Stor, platt, tom parkeringsplats
tyst stadsdel gator
giltigt körkort eller tillstånd (när de åtföljs av licensierade förare)
Visa mer Instruktioner
Komma igång
1

Justera förarstolen så att du ordentligt kan trycka ner kopplingen (längst till vänster pedal) tills den är helt inkopplad.
2

Kontrollera att växelspaken är i neutralläge (centrerad och lätt att vicka runt).
3

Med kopplingen trycks ner, starta bilen. Så länge växelspaken är i neutralläge, löper du ingen risk för motorstopp, och du kan släppa kopplingen.
First Gear
4

Tryck din vänstra fot ner kopplingen och bromsen med din högra fot. Frigör parkeringsbromsen paus.
5

Med både broms och engagerade pedaler koppling, flytta reglaget till första växeln.
6

börja tillämpa tryck med höger fot till gaspedalen medan stegvis släppa kopplingen. Tricket är att hitta friktionspunkten --- den plats där kopplingen är ungefär halvvägs frigörs, och bilen börjar röra sig framåt --- och tillämpas bara tillräckligt med gas för att hålla bilen i rörelse. Friktionen punkten är också där de flesta nybörjare släpper kopplingen för snabbt, vilket resulterar i bilen kapning eller vid stopp. Starta vid behov, och försök igen, släppa kopplingen långsammare.
7

Öva flytta till första växeln flera gånger.
Få fart
8

Med bilen rör sig i första växeln, titta på när varvräknare ökar.
9

När det är på ca 3000 RPM, helt enkelt ta bort foten från gasen, tryck ned kopplingen, och flytta shifter till det andra läget, sedan samtidigt frigöra kopplingen medan att trycka ner gasen.
10

Samma procedur upprepas för att flytta upp till alla växlar.

bromsa
11 p Om du sakta ner för att göra en rörlig tur på grund av trafik, eller om du behöver mer kraft för stigande en kulle, måste du nedväxling.

12

Ta bort foten från gasen och använda kopplingen, flytta sedan reglaget ner ett steg och släpp kopplingen samtidigt som du trycker ned gasen.
13

Du kan bromsa in vilken växel, men om du saktar ner till 10 MPH eller mindre, är det lämpligt att flytta shifter till neutralläget för att förhindra motorstopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148449.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.