Typer av Bältesspännare

Olika typer av spännen säkerhetsbälten finns, var och en ger skydd från hårda konsekvenser vid en olycka. Även om vissa människor föredrar vissa spännen bältet andra, vissa tenderar att skydda människor bättre. Mängden skyddet beror på flera faktorer, bland annat vilken typ av bilbälte bärs vid en olycka och om säkerhetsbältet och bälteslås fungerar korrekt. Snap Bältesspännare

Snap Bältesspännare är de vanligaste typerna. De består av en kvadratisk spänne, med ett mindre format torg i mitten, vilket är knapp för att lossa spännet. Spännet skär i spännet och snäpps fast. Dessa Bältesspännare kan ha ett höftbälte, skärp bälte eller båda. Enligt California Department of Motor Vehicles hemsida, när en förare bär ett höftbälte han fördubbla sina chanser att överleva en kollision. Det anges också att en förare bär en kombination av ett höftbälte och axelbandet är fyra gånger mer sannolikt att överleva en kollision.
Puzzle Bältesspännare

Puzzle sits spännen liknar knäppa spännen säkerhetsbälten men har två spännen istället för en. Dessa två spännen är utformade för att passa i varandra, likt pusselbitar. Först när de matchar upp tillsammans kommer de att kunna passa in i spännet. När de snäpper på plats, de erbjuder bäraren en mycket säker säkerhetsbälte. Dessa typer av spännen säkerhetsbälten används ofta för barnstolar.
Spärr Bältesspännare

Latch Bältesspännare är oftast metall och fungerar annorlunda än andra. Två kvadratiska bitar av metall är svetsade tillsammans och bildar spärren. En slits är på sidan av spännet där spännet går i. När spännet går inne i spännet, bäraren klämmor ner och låser båda sidor om spännet. För att lossa bältet, lyfts bärarens båda hakarna i motsatta riktningar. Denna typ av bälteslås är i flygplan och bilar.
Rotary Bältesspännare

Pilots ofta använder roterande spännen säkerhetsbälten. De består av en liten skivformad spänne som har en tennisracket-formad knapp för att lossa säkerhetsbältet. Fyra band omger spännet. Varje band har ett lås, som går in i centrum av den skivformade spännet. Två av banden fungerar som en sele och bildar ett "V", medan de övriga två banden låg horisontellt över knät.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145740.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.