Hur man styr en Halv lastbil i en nödsituation

Det bästa sättet att hantera en nödsituation är att undvika det i första hand, de flesta olyckor inträffar när förarna gör misstag. Professionell semi lastbilschaufförer minska risken för olyckor genom att lära sig känna igen eventuella nödsituationer och att öva defensiv körteknik. Undvikande styrningen är ofta det säkraste manöver för att komma ur eller undvika en nödsituation utan att träffa bromsarna i panik. Instruktioner
1

Brake innan du börjar göra ett undvikande sväng, om möjligt. Genom bromsning före sekelskiftet, kan du göra en skarpare sväng och minska risken för en roll over eller en fällkniv.
2

När undvikande styrning, vrid ratten så lite som möjligt för att undvika nödsituation. Vänd snabbt.
3

att stänga så fort som möjligt, är hand-over-Handstyrningen bäst. Placering händerna klockan 9 och klockan 3 lägen låter hjulet vända 180 grader utan att frigöra båda händerna.
4

När du har styrt runt oavsett var i din väg, kommer du att behöva vrid ratten tillbaka i motsatt riktning, tillbaka mot den avsedda rörelsebanan. Detta kallas räknare styrning.
5

Var redo att motverka styra omedelbart. Gör detta smidigt att hålla semi lastbil från att gå ut ur flyktväg eller av vägen. Timing är mycket viktigt. Börja att motverka styra så snart fronten av trailern rensar hindret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145102.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.