EPA betyg för bilar

EPA, eller Naturvårdsverket är en statlig myndighet som reglerar och övervakar effekten av mänsklig industrin på planeten och dess naturresurser. Till exempel är regler och klassificeringssystem placeras på fordon samt kör fastställts av EPA för att garantera konsumenterna och allmänheten är medveten om hur säkra och rena specifika fordon. Air Pollution Betyg

För varje av dessa betyg, de värderingar varierar från noll till 10, med det högre numret representerar en bättre värdering. En perfekt 10 i luftföroreningar rating innebär att bilen inte avger några föroreningar från dess avgasröret som kan orsaka smog, en dimmig miljö, andning och andra hälsoproblem, och inte bidrar till luftföroreningar i allmänhet. En gradering av 10 i denna kategori är mycket sällsynt, eftersom nästan alla bilar producerar avgasutsläpp som skadar miljön på något sätt. Innan en bil lagligen kan tillverkas, enligt EPA, måste den genomgå en rad tester som avgör hur säkert det är att andas luften där den specifika märke och modell av bil kommer att existera. De kemikalier som omfattas av denna provning och efterföljande rating inkluderar olika kolföreningar, kväveoxider som bidrar till smog produktion i kombination med kolväten, kolmonoxid (som är giftiga för människor), partiklar som är helt enkelt löst material som kommer från bilen, och formaldehyd , vilket orsakar många hälsoproblem.
Fuel Economy

EPA klassar bränsleekonomin att bestämma MPG, eller miles per gallon, att en bil uppnår. För varje gallon gas att bilen behöver köras, tar EPA hänsyn till den sträcka som bilen. Till exempel, om du har 10 liter gas och resa 100 miles innan ansträngande gasen i tanken, har du en bränsleekonomi på 10 miles per gallon. För att hitta detta nummer, helt enkelt dela upp det totala antalet miles rest med det totala antalet liter gas som förbrukas av fordonet. Genom att konsumera mindre bränsle, är koldioxidutsläppen sänks, vilket innebär att mindre giftiga och skadliga kemikalier släpps ut i miljön. Det är av denna anledning som EPA uppmuntrar användningen av effektivare fordon och ger dem ett högre betyg i denna skala. Konsumenterna kanske vill köpa ett fordon med en högre bränsleförbrukning eftersom det kommer att spara dem pengar genom att kräva dem att köpa mindre gas.
Greenhouse Gas Betyg

EPA avser att skydda planeten, och det innebär att skydda atmosfären. Atmosfären skyddar naturligt jorden från skadlig strålning från rymden med en del av atmosfären, ozonlagret. Växthusgaser är ledande bidragsgivarna till förstörelsen av denna naturliga skydd och även tjäna till att fånga skadliga kemikalier och strålning inom skikten i atmosfären som orsakar den globala uppvärmningen. Överdriven koldioxid släpptes av fordon ger en risk för att orsaka mer skadliga naturliga omständigheter för människors hälsa och planeten som helhet. Genom att mäta mängden koldioxid och andra liknande, så kallade växthusgaser, bidrag för en bils utsläpp till skada på jorden har fått betyget per bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145599.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.