Hur får man en titel för en övergiven bil i Iowa

övergett Ett fordon, enligt Iowa Department of Transportation, är en som lämnas obevakad på allmän egendom i mer än 24 timmar och som inte har aktuella registreringsskyltar, är helt obrukbar eller har beslagtas av polisen och har inte sökts inom 10 dagar. Skaffa en titel för en övergiven bil involverar både Iowa Department of Motor Vehicles och din lokala polisen. Saker du behöver
VIN-nummer (Vehicle Identification Number) katalog Kontakt nummer för lokala polisen
Ansökan om Registrering och Bonded Certificate of Title för ett fordon
Visa fler instruktioner

1

Kontakta din lokala polisen för att fråga om en övergiven bil kvar på offentlig egendom i mer än 24 timmar är stulen. Leta bilens VIN-nummer och ge den till polisen. VIN är oftast placerad på insidan av fordonet, på insidan av förarsidans dörr.
2

Vänta 30 till 60 dagar för en ägare att göra anspråk på fordonet. Efter bestämning att fordonet är övergivet, kommer polisen publicera en kungörelse om fordonet, vilket ger ägaren 30 till 60 dagar för att göra anspråk på det. Om outtagna, begära ett meddelande från polisen listar bilens VIN och förklarar att bilen är övergiven.
3

Fyll i en ansökan om registrering och Bonded Certificate of Title för ett fordon form med Iowa DMV för att komma i besittning av fordonet. Bonded intyg om titlar används när en person inte kan ge korrekta titel dokument. Ge meddelandet om nedläggning från polisen till DMV.
4

Vänta som DMV avgör huruvida en aktiv titel inte finns på fordonet och ger ägaren 10 dagar för att göra anspråk på fordonet. Om outtagna, kommer du att få en obligation papper från DMV. Underteckna finpapper och returnera den till Office of Vehicle Services.
5

Vänta DMV för att skicka en obligation kvitto och brev till Dept of Transportation, Motor Vehicle Enforcement bemyndiga län kassör till utfärda en titel och registrering för fordonet för dig. Tala med en utredare som kommer att kontakta dig för att verifiera informationen på din ansökan om titeln är korrekt. Inom 30 dagar efter mötet med utredaren, ta obligationen mottagande och godkännande brev till ditt län kassör kontor, ansöka om ett intyg om titel, betala fastställda avgifter och registrera ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145712.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.