Hur man återta kontrollen över en Sladda bil

För att undvika att få sladd, kommer defensiv förare kör säkert som saktar ner i dåligt väder som regn, slask och snö. Men om du av någon anledning hamnar sladd, hålla dessa tips i åtanke. Instruktioner
1

Typer av sladd.

Enligt GMC körning Manuell, det finns tre typer av medar. Det är den broms sladd (dina hjul inte rullar), styrningen eller kurvtagning sladd (kör för fort för en kurva som orsakar att däcken glider), och accelerationen sladda, där alltför mycket kraft på gaspedalen bringar drivhjulen till snurra. Oavsett vilken typ av sladd, är det viktigt att du reagerar på ett sätt som gör att du kan återta kontrollen över fordonet på ett säkert sätt ..
2

inte panik.

Först , inte panik när bilen börjar sladda. Vår första instinkt är oftast att omedelbart slå sönder så hårt vi kan. Gör inte! Underlätta ditt foten från gaspedalen. Försiktigt styra bilen på det sätt du vill att det ska gå. Ryck inte hjulet i den riktningen, lägg försiktigt styra hjulen så att den slår i den riktning du vill.
3 p Om vägen är våt, kunde Traction vara ett problem. Undvik plötsliga stopp, bromsning eller gaspådrag. Undvik plötsliga motor förändringar också, såsom att flytta bilen till en lägre växel. Bara försiktigt styra bilen hjulet sakta och försiktigt tills du återta kontrollen. Som 1998 Z-28 Camaro
4

Låsningsfria bromsar (ABS) katalog

Vissa bilar har system kontroll såsom låsningsfria bromsar system. ABS är en elektronisk styrning konstruktion avsedd att hjälpa föraren när upplever en "broms" sladda. Om din bil har ABS, inte pumpa bromsarna, bara hålla dem i en jämn rörelse och låt det datoriserade systemet göra jobbet åt dig.
5

Acceleration Slip Reglersystem (ASR)

Bilar med ASR-system kontroll är utformad för att hantera fordonet vid sladd på hala vägar. ASR sparkar i när det datoriserade systemet upptäcker att de bakre hjulen snurrar eller har förlorat dragkraft.
6

Den största och viktigaste du behöver komma ihåg är att inte få panik när bilen börjar sladda. Behåll lugnet, lätta på gaspedalen och säkert styra fordonet i önskad riktning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145129.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.