Vad göra om min bil är stulen?

Det är en av varje bilist mardrömmar. Du vet var du har parkerat, men din bil är inte längre där. Det har blivit stulen. Bortsett från den personliga kränkning, det finns en lång lista över saker du måste göra omedelbart för att se till att förövarna fångas och att du förlorar så lite som möjligt från händelsen. Polis och försäkring

När din bil blir stulen ska du omedelbart anmäla stölden till polisen. Du måste lämna ett stulet fordon rapport för att få polisen på fallet så fort som möjligt. Ju tidigare detta görs desto större chans att få din bil tillbaka. Polisen kommer att behöva information om din bil som färg, märke, modell och år, registreringsnumret och ditt VIN-nummer. Vid arkivering av polisanmälan se till att rapportera alla personliga saker stulna med bilen, speciellt några identifierande papper.

Efter inlämnandet av polisanmälan måste du hitta en väg hem och ringa ett samtal till din försäkringsgivare . Oavsett nivån på ditt försäkringsskydd, anmäla stölden till din operatör ifall tjuven skulle skada andra med din bil. Medan anmäla stöld, bör du ta reda på vad din försäkring täcker i dessa händelser.
P Om din bil leasas eller finansieras, ska du anmäla stölden till din leasing eller finansbolag. Du bör samordna samtal mellan finansbolaget och ditt försäkringsbolag i syfte att skynda på reklamationen.

Annan information som kan krävas av dig när du anmäler en stulen bil till polisen och de olika berörda företag ingår intyg om titel och leasing eller finansiering pappersarbete, de platser där alla nycklar till din bil, och finans-eller leasingbolaget kontakt eller kontonummer.
personlig egendom
p Om det fanns någon personlig egendom i bilen när bilen togs, måste du göra en lista över alla poster förlorade för försäkringar. Beroende på din nivå av täckning, kan en del av värdet av förlorade föremål beviljas dig i skadeanmälan, så listan noggrannhet är viktigt.

Någon kredit-eller betalkort tagna med fordonet måste rapporteras som stulen omedelbart till kreditkortsföretag eller banker och ersättas. Om ditt hus nycklar fanns i bilen, bör du byta lås på ditt hem för säkerhets skull.
Försäkringsskydd

försäkringar kommer skilja sig från bolag och försäkringstagaren, men det finns några generella metoder för hur försäkringsbolag hanterar stulna fordon. Mest politik kommer att ha en väntetid klausul, en tidsperiod måste du vänta efter stölden för de politiska villkoren för att träda i kraft. Detta är för att ge polisen en möjlighet att återhämta din bil. Beroende på politiken, kan kostnaden för en hyrbil täckas under denna tid. Om ett fordon befinns innan väntetiden löper

, kommer det antingen att repareras eller avskrivas, beroende på tillstånd återhämtade fordonet. Om din bil inte återvinns under väntetid, kommer försäkringsbolaget börjar skadereglering. Om bilen är avskrivna eller inte ersatts, kommer du att få en check, troligen för det aktuella värdet på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145239.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.