Vilka förfaranden för Lane Changing?

Filbyte är en av de farligaste vägarna manövrar en förare kan göra. Kränka eller ignorera trafikreglerna vid filbyte kan placera förare i riskzonen och potentiellt leda till en trafikolycka. Det finns flera grundläggande procedurer en förare i USA bör följa för att undvika sådana olyckor, säkra din säkerhet och säkerheten för andra människor. Iaktta din plats


Innan filbyten, kontrollera vägmarkering. Crossing heldragna linjer är olagligt. Oavsett om den fasta linjen som delar de körfält är enkel eller dubbel, förändras körfält förbjuden. Filbyte är avskräckt när du närmar korsningar och olagligt när de korsar en korsning. Filbyte är tillåtet och säker om linjen mellan banorna är streckad. Kontrollera lokala Fordon Till Salu

Se till att det inte finns några bilister blockerar bilens vägen i körfältet
där du har valt att flytta. Se upp för fotgängare på vägen. Om fordonet framför dig också filbyte, vänta med att byta körfält förrän efter att bilen har slutfört manövern.
Watch för fordon som närmar

Kontrollera bakåtsikten och sidospeglar för några bilar som närmar sig i ditt körfält och körfält där du är på väg. Om det finns en bil bakom dig signalerar ett filbyte, vänta tills den är klar. Andra potentiella risker inkluderar andra bilister som rör sig med hög hastighet. Kontrollera att det inte finns några andra fordon som försöker att korsa flera körfält om det finns fler än två körfält.
Utför Lane Change

Använd blinkers för att visa andra drivrutiner du är på väg att ändra riktning. Kontrollera dina blinda fläckar strax innan du byter körfält, blick över axlarna för att kolla in de områden som inte setts i dina speglar. Om allt är klart, gå vidare och byta körfält. Byta körfält smidigt, utan att rusa eller göra några kraftiga rörelser.

I USA har varje delstat sin egen kod som reglerar trafiken inom dess territorium. De flesta av dem har många regler för enhetlighetens skull.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145582.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.