Gas Tankning Säkerhetsregler för Autos

Bensin är ett flyktigt ämne som inte ofta ges den respekt den förtjänar. Naturligtvis kan orsaka bränder, men som verkligen tycker om det som händer just vid pumpen. De flesta av oss anta att säkerhetsåtgärder är på plats vid varje bensinstation och det kommer aldrig att hända, eller hur? Amerikanerna pumpa gas i sina bilar ca 11 till 12000000000 gånger per år och för det mesta är det utan incidenter. Däremot kan bränder hända och för att undvika att det händer för dig, bör du vara medveten om dessa enkla gas tankning säkerhetsbestämmelser. Stäng av din bil


Detta låter som en självklar punkt. Men skyltar som uppmanar dig att göra det i allmänhet inte skrivit på de flesta stationer, så det är bäst att börja med grunderna.
Röker inte

Brand-och bensin bara inte ihop. Se till att du lägger ut din cigarett innan du börjar att pumpa. Tänds inte när pumpning.
Undvik att statisk elektricitet vid pumpen.

Säkerhet regeln är lite mer besvärlig eftersom det finns flera sätt att statisk elektricitet kan bygga upp vid pumpen. Om vädret är torr och kall, då statisk elektricitet kommer sannolikt att vara mer koncentrerad. Du kan testa statisk elektricitet för dig själv genom att gnida håret med handen eller gnugga fötterna över en matta. Det borde vara uppenbart om förutsättningarna är utmärkt för hög statisk elektricitet som du bör se gnistor eller åtminstone höra dem.

Även om det är en bra idé att använda dessa försiktighetsåtgärder hela tiden, ska du ta speciellt dessa försiktighetsåtgärder vid statisk elektricitet high.1. Om du återvänder till din bil under pumpning, inte gnugga fötterna över mattorna. Om du är osäker på om du gned fötterna över mattan, sedan vidare till nästa step.2. Om du tror att du kan ha byggt upp statisk elektricitet, helt enkelt röra något som är fäst i marken innan du går nära bensin munstycket. Peka din bildörr, däcket på din bil eller något annat som är borta från bensinpump munstycket. Se till att röra den med bara handen och att oavsett vad du väljer att röra är borta från bensinpump munstycket. När du rör din bil dörr eller något annat, kommer det att leda till att el skall lossas och skickas tillbaka till marken. Du bör "känna chocken" av ansvarsfrihet. Således kommer det att eliminera väsentligen statisk elektricitet för det ögonblicket. Var medveten om att statisk elektricitet inte bygga upp, så det är inte som om du har fått bort det för gott.
P Det är verkligen lätt att vara säker när du tanka din bil. Bara ta sig tid att vara medveten om statisk elektricitet, stänga av motorn och rök inte eller lyser vid tankning. Efter dessa helt enkelt gas tankning säkerhetsbestämmelser bör göra ditt besök till bensinpump en säker, smidig upplevelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145367.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.