Krafter som används i en bil

Även krafter påverkar oss hela tiden, de är mest märkbara när vi rör vid höga hastigheter, till exempel i en bil. De fyra huvudsakliga typer av krafter som påverkar en bil som rör sig är dragkraft, dra, vikt och kurvtagning. Thrust

Thrust är den kraft som orsakar en bil att gå framåt. I fordon, är drivkraften skapas när motoreffekten är utnyttjas genom snurrhjulen. I fysiken har varje objekt en likvärdig och motsatt reaktion. Detta innebär att när snurrhjulen trycka mot ytan av vägen, bilen flyttas med kraft i motsatt direction.Thrust kan inte genereras om hjulen inte kan trycka mot vägen. Därför är ett fordon på isen inte rör sig snabbt. Ju mer kraft hjulen kan utöva mot ytan, desto snabbare kommer bilen att gå på vägen.
Drag

kraft som påverkar en bil i motsatt riktning än den rör sig kallas drag. Drag orsakas av resistansen hos luft trycka mot stora ytor på ett fordon. Dessa krafter bromsa fordonet, som kräver mer dragkraft för att bibehålla hastigheten. Dra orsakas av luftmotståndet är anledningen till att många bilar har effektiviserat designs.Any tid som kraft dragkraft är större än den kraft dra, kommer bilen accelerera framåt. Om dragkraft droppar, t.ex. när motorn saktar ner, blir dra den större kraft och fordonet bromsas. Om dragkraft och motstånd hålls lika, förblir hastigheten på bilen konstant.
Vikt

Vikt är tyngdkraften driver en bil mot marken . Denna kraft är nödvändig för fordon. Utan denna kraft kunde hjulen stannar inte i kontakt med vägen och ingen dragkraft kan genereras. Förutom att hålla hjulen på marken, kan vikten påverka fordon på flera andra sätt. När en bil kör uppför en backe, drar gravitationen ständigt det bakåt. För att kompensera den kraft tyngd drar mot bilen på en kulle, är ökad dragkraft behövs. Det är därför en motor måste arbeta hårdare för att flytta en bil uppför en backe, jämfört med en platt surface.Weight och allvar kan ibland ha skadliga effekter på bilar. Vid kurvtagning, kan fordonen luta. Om fordonet är lång nog, kan tyngdkraften drar mot sitt kropp dra ut det helt av vägen. En rollover uppstår när kraft vikten inte längre planteras på hjulen.
Cornering

kurvtagning, även kallad sidokrafter, påverkar en bil när det vänder . Det är en fysisk lag som ett objekt i rörelse tenderar att stanna i rörelse, fortsätter på sin ursprungliga bana. Detta kallas inertia.The kurvtagning tröghetskraften är mest märkbar under snäva körningar och kurvor. Som en bil vänder, dess egen massa samt passagerarna, har en tröghet som tenderar att stanna sig i en rak linje. Detta får dem att dras i motsatt riktning svängen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145324.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.