Hur man kör en manuell skift bil

Komma in i förarsätet på en bil är spännande, men att lära sig att manövrera en manuell växellåda kan vara utmanande. Många förare är tveksamma till att köra en manuell bil på grund av den utmaning det innebär, men kommer den här artikeln guida dig genom stegen för att förstå kugghjulsmekanismen, hur att skilja växlarna och slutligen hur man kör en manuell växling på nolltid. Saker du behöver
Automobile med manuell växellåda
Tålamod Review Ett tydligt område att övningsköra
Visa fler instruktioner
1

Placera nyckeln i tändningslåset . För att starta en bil med manuell växellåda, skall kopplingen helt nedtryckt. Kopplingen är den sista pedalen, till vänster om alla andra pedaler. Även om det kan tyckas lättare i början att köra med båda fötterna, detta är inte det normala sättet, och det är inte säkert. Börja få in vanan att använda endast en fot i taget för att undvika en olycka.
2

Placera din vänstra foten på kopplingen och fullt. Lägger växeln i friläge eller mitt redskap. Vrid tändningslåset. Se till att bara vrida nyckeln tillräckligt för att starta motorn. Om knappen hålls för länge, kan det orsaka startsvårigheter senare.
3

När bilen startas, omedelbart flytta den högra foten till bromspedalen. Detta kommer att hålla bilen från att rulla framåt eller bakåt. Om bilen startas i någon annan växel än neutral och kopplingen lyfts bort i förtid, bilen kommer att rycka spontant eller stängas av helt. Det är viktigt att bara släppa kopplingen när gaspedalen eller gaspedalen trycks ned.
4

Med den vänstra foten på kopplingspedalen, placera växelspaken i första växeln. Lyft sakta vänstra foten från kopplingspedalen samtidigt placera höger fot på gaspedalen och trycka ned pedalen långsamt. Dessa två åtgärder bör ske samtidigt. Bilen kommer att gå framåt.
5

Var noga med att övervaka körsträcka acceleration. När hastighetsmätaren har nått tjugo miles per timme, tryck ner kopplingen igen när du byter växel till andra. De flesta gånger du kommer att kunna avgöra när du ska byta växlar baserade på motorljudet. Andra växeln används också när man reser i långsam takt, till exempel i trafiken eller när de passerar järnvägen spår. När hastighetsmätaren nått trettio miles per timme
6

, ändrar växeln till tredje. Vid fyrtio miles per timme, bör växeln ändras till fjärde. Femte växeln är vanligtvis reserverad för motorväg resor eller när du kör i hastigheter mer än femtio miles per timme. När behöva backa upp, helt enkelt placera bilen i "R" eller backen, ner kopplingspedalen och tryck långsamt på gasen.
7

Du bör nu kunna köra en manuell skift bil utan problem. Var noga med att se över guiden i avsnittet Resurser för ytterligare hjälp. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145266.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.