Hur man kör en automattvätt

Någon lära sig att köra bör använda en bil utrustad med en automatisk växellåda, eftersom växling och få kopplingen samordning på en manuell växellåda bil tar en hel del övning. Det finns alldeles för många andra färdigheter för att koncentrera sig på för den skull bli en säker förare. Säkerhet är den första fråga för dig, dina passagerare och alla andra passagerare i vägen. Instruktioner
1

Kontrollera fordonet. Se över däck, glas, vindrutetorkare och lampor innan du hämtar in Däck ska vara ordentligt pumpade med tillräckligt mönsterdjup röra Lincolns huvud med en inverterad öre i spåret. Glas bör vara fri från sprickor och vindrutetorkare som kan rensa regn eller snö från vindrutan. Kontrollera lamporna fram och bak samt båda blinkers. Be någon att trampa på bromspedalen medan du kontrollera bromsljus i bak.
2

Få in och spänn fast dig. Dra bältet och axelrem över dig och knäpp fast den ordentligt i spännet. Säkerhetsbälten rädda liv. Det tar bara några sekunder att sätta en på och det är inte det minsta obehagligt. Se till att alla passagerare är spände och följa säkerhetsföreskrifterna gällande barns vikt och ordentliga fasthållningsanordningar.
3

Kolla speglar. Rengör och justera bakifrån och sidospeglar. Ställ in backspegeln för att låta dig se rakt ut genom bakrutan. Sidospeglar bör visa de bakre hörnen på bilen för att ge dig en plats hänvisning till andra objekt.
4

Starta upp det. Vrid nyckeln för att starta motorn, dra åt bromsen och lägger i önskad växel med växelspaken på rattstången eller golvkonsolen mellan framsätena. Tryck ner gaspedalen lätt att få bilen i rullning. Nu kontrollera bromsarna innan du faktiskt behöver dem för att stoppa bilen.
5

Välj växeln. Flytta bilen till den bästa utrustningen för väg-och väderförhållanden. Självklart, om du vill säkerhetskopiera, vända det enda valet ("R"). För normal körning, flytta på högvarv och lämna den där. A inringade "D" tillåter bästa bränsleeffektivitet vid höga hastigheter. På bilar med överväxel, är det hög växel. Att gå vidare med löst grus eller en lerig grusväg, använd någon av de lägre växlarna ("L1" eller "L2"). Växla in en låg växel som helst du går ner en brant klass. Bo i hög växel kommer uppförsbacke och automatlåda kommer att anpassa sig för att möta efterfrågan.
6

Använd rätt fot. Använd samma foten för gaspedalen och bromsen. Reflexer tar foten från gas till broms på mindre än en halv sekund. Två-barfota körning bränner onödigt bränsle och bromsbelägg.
7

Ta ett konkret tillvägagångssätt. Ta tag i ratten med båda händerna på en urtavla på 10 och 2, eller 9 och 3 om hjulet har en krockkudde. Gör svängar genom att korsa en hand över en annan, med ena handen på ratten hela tiden.
8

Titta runt. Kontrollera för fotgängare, cyklister, joggare och barn innan du drar bort från kantstenen eller ut ur en uppfart. Se framåt för faror eller kommande justeringar styrning. Kontrollera båda hållen innan korsningar. Var medveten om alla andra fordon i närheten av dig, inklusive de bakom dig. Kolla speglar och vänder huvudet snabbt att kolla fläckar speglarna inte visar innan du byter körfält eller in trafiken.
9

Använd blinkers för att visa andra förare din avsikt att byta körfält, göra en sväng Ange vägbanan eller parallella park.
10

Ta till motorvägen. Skriv en motorväg genom att få fart när du kör upp på rampen. Signal din avsikt att gå samman med trafik och check speglar och blinda fläckar för en säker lucka i trafiken. Kör i mitten körfält på tre-lane vägar. Använd höger körfält på tvåfiliga motorvägar, spara vänster körfält för passerande. Även om det kan vara frestande att skynda på motorvägar, hålla din hastighet inom 5 mph över skyltad hastighet.
11

Drive beroende på plats och villkor. Använd en lätt beröring på bromsen och gaspedalen i snö och is. Se upp för vattenplaning i regn och torka bromsarna genom att hålla pedalen ner lite när du flyttar. Ständigt titta för fotgängare i staden. Håll utkik för barn och husdjur i förorterna, och titta efter vilda djur på landsbygden vägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145495.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.