Hur man lär sig defensiv körning

Körning handlar lika mycket om en förares sinnesstämning och medvetenhet som det handlar om teknik eller färdighet. Idag, körning och säkerhet är direkt kopplade till det som följer en förare in i deras bil. Detta inkluderar känslor, distraktioner, samtal och allt annat tar en förares singular fokus från själva vägen. Körning har blivit kompliceras ytterligare av bilar blir mer kraftfull och bättre hantering. Saker du behöver
registrerat fordon
Körkort
Visa fler instruktioner
1

Attityd är det mest ofta förbisedd och viktigaste nyckeln till defensiv körning. En förares inställning överensstämmer direkt med deras tålamod, fokus, omdöme och beslutsfattande på vägen. En förare som är mer i kontroll över deras attityd är mindre benägna att utöva dåligt omdöme eller gör slarvfel påverkar andra på vägen. Attityd direkt motsvarar hur en förare fysiskt driver ett fordon: en känslomässig förare kan ha en tendens att köra mer vårdslöst än en lugn förare, som kan tillåta mer utrymme och driva sina fordon mer försiktigt. Genom att reglera och styra attityd, kan många förare omedelbart förbättra sin defensiv körning medvetenhet och fysiska reaktioner.
2

Förväntan är ett annat viktigt inslag i defensiv körning. På längre sikt än bilen framför och livligt observera trafiken upp vägen ger en förare med tid att reagera på situationen. Ju mer tid en förare gör för att anpassa sig till ändrade förhållanden framöver, kommer de säkrare och mindre oberäknelig deras undvikande åtgärder vara. Förväntan minskar effekterna av farliga förhållanden för föraren och andra förare runt honom. Addera 3

Minska distraktioner under körning är avgörande för defensiv körning. En förare kan inte defensivt reagera, om så är nödvändigt, om inte uppmärksamhet-begäret distraktioner minimeras eller helt elimineras. Distraktioner som mobiltelefoner, smarta telefoner, radioapparater och äta är bland de bästa misstänkta. Dessa aktiviteter avleda förarens uppmärksamhet och förväntan från vägarna aktivitet och andra förare. Defensiv körning med Uncle Bob hävdar att på 60 miles per timme, reser en bil cirka 90 meter över varaktigheten av en sekund. För varje sekund avledas från att köra på 60 miles per timme, förlorar en förare cirka 90 meter av förväntan och reaktionstid. Sensmoralen i denna historia är att en förare som inte distraheras ser road händelser innan de inträffar.
4

Förväntan och attityd åt sidan, laggärningar och behålla fokus är kritisk. Genom att observera hastighetsbegränsningar och trafikregler, kan en förare använder defensiv körteknik effektivt. Utan dessa grundläggande element, kommer effekten av defensiv körning tekniker minimeras eller rentav förloras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145240.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.