Manuell växellåda Basics

Om du frågar någon som kör regelbundet, kommer de att säga att det är roligare att köra en manuell växellåda bil än en automatisk. Det är bara något om en manuell växellåda som känns mer som du faktiskt kör bilen istället för att bara vara med på resan. Transmission Plats

Oavsett hur sofistikerade bilen är eller hur mycket det kostar, är konceptet bakom den manuella växellådan ungefär samma över hela linjen. Föraren är ansvarig för att överföringen genom sina redskap genom en samordnad insats mellan kopplingen och växelspaken.

Sändningen kommer normalt bult direkt till bell bostäder (som innehåller kopplingen församling), som i sin tur fäster till baksidan av motorn. Framför-hjulsdrivna bilar, det finns en transaxel mellan klockan bostäder och motor.
Inre arbetet

När motorn stängs, vridmomentet och överför kraft till överföringen efter kopplingsarrangemanget ingriper huvudkugghjulet enheten. Detta i sin tur i ingrepp med klustret växelaggregatet som sedan roterar och vänder hjulen. Denna process sker när kopplingen är inkopplad. När kopplingen är urkopplad, fortsätter motorn att vända, men det finns ingen överföring av makt.

Manuella växellådor alla är konstruerade som en konstant nättyp, som ersatte den glidande kugghjulstyp många decennier sedan. Växeln inrättats är densamma som den glidande växel typ, men istället för att ha den huvudsakliga växelingrepp i klustret växel när kopplingen griper, förblir den viktigaste redskap ingrepp vid alla tidpunkter, förebygga redskap sammandrabbning. I denna nya, moderna ställa in växlarna alltid är i ständig rörelse, även när i neutralläge.

Förhindra växel konflikt är det huvudsakliga syftet med en konstant ingrepp transmission. Transmissionen är nu utrustad med synchronizers utformats speciellt för att hålla växlarna synkroniserade och förhindra konflikt. Synkroniseringsmekanismen består av ett inre-splines nav, en yttre hylsa, tallrikar shifter och fjädrar för att hålla allt i perfekt linje.


Grundläggande konfigurationer En fyra-växlad manuell växellåda var standard manuell växellåda tillbaka på 60-talet, med de redskap som har en 1-till-1-förhållande och ingen överväxel. Idag kommer den standard manuell växellåda med en femväxlad överväxel, och sportbilar har vanligtvis sex växlar att lirka ut mest prestanda från motorn. Overdrive är utformad för att minska motorns varvtal och öka den totala gas körsträcka för fordonet. De flesta av de lägre växlarna är fortfarande en 1-till-1 förhållande, men overdrive är vanligtvis 0,7-1, minska motorns varvtal med så mycket som 30%.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145243.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.