Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur man beräknar Skid Hastighet

Efter en bilolycka, kan du bestämma om hur fort bilen gick när den bromsar genom längden av skid märket kvar av däcken. Ofta, brottsbekämpande myndigheter och försäkringsbolag kommer att beräkna hastigheten bilen gick att fastställa ansvar och eventuella kränkningar lag. För att beräkna hur fort bilen gick, bestämma dra faktorn, bromsverkan och avståndet av skid märken. Saker du behöver
Måttband
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Mät avståndet av bromsspår i fot och tum. Om det finns flera skid märken, mäta alla av dem och ta genomsnittet.
2

Konvertera mätningen till en decimal genom att dividera antalet inches med 12 och addera resultatet till antalet fötter. Till exempel, om skid märket var 120 fot 6 inches, skulle du dela 6 av 12 att få 0.5 och sedan lägga till 120 för att få 120,5 meter. Addera 3

Estimate dra faktorn för väg som du reser på. Dra faktorn representerar hur snabbt en bil saktar ner på en given yta. Asfalt vägar varierar vanligtvis 0,50-0,90, grus 0,40-0,80, isbildning 0,10 till 0,25 och snö 0,10-0,55. Vanligtvis skid tester måste utföras efter olyckan för att fastställa den exakta dra faktorn.
4

Bestäm bromsverkan baserat på hur många skid märken finns kvar. Om en bil lämnar fyra skid markerar bryta verkningsgraden är 100 procent. För varje framhjul som inte slirar, subtrahera 20 procent. För varje bakhjul som inte lämnar en skid märke, subtrahera 30 procent.
5

Beräkna skid hastigheten genom att multiplicera dra faktor gånger bromsverkan gånger skid avstånd gånger 30 och ta kvadratroten av resultatet. Till exempel, om bilen sladdade 120.5 meter på en väg med ett drag på 0,5 och lämnade fyra skid märken, bilen går ca 42.51 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144874.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.