Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Beskrivning av användningen av Krockkuddar

Krockkuddar krediteras med att rädda tusentals liv i bilolyckor. Nu ett obligatoriskt införande i bilar och stadsjeepar, utan minskar avsevärt risken för allvarliga huvud och skador bröstet. Funktion
Denna krockkudde utplacerade mellan en passagerare och vindrutan, vilket avsevärt minskar svårighetsgraden av en huvudskada.

Krockkuddar distribuera under bilolyckor där frontalkrock. Den airbaguppblåsning sker snabbt och arbetar med säkerhetsbältet för att hindra svåra skallskador.
Statistik

miljontals bilar i USA nu är utrustade med förare och passagerare krockkuddar . 1997 till 1998 fanns det 1.800.000 miljoner instanser av airbaguppblåsning.
Missuppfattningar

Vissa människor tror att krockkuddar är farligt eftersom en mycket liten andel av krockkuddar har orsakat dödsfall. Det är oftast på grund av felaktig användning, såsom felaktig placering av ett spädbarn eller barn under 12 i framsätet.
Tidsplan

rattstången i en bil innehåller en krasch sensor som utlöser en kemisk reaktion som kallas natriumazid. Denna reaktion kan krockkudden att blåsas upp inom tre millisekunder.
Varning

Krockkuddar ersätter inte bilbälte. De är avsedda att arbeta med säkerhetsbälten och bara använda i händelse av en front-end kollision.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144873.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.