Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vilka är fördelarna med ABS-bromsar?

En låsningsfria bromsar (ABS) är en säkerhetsfunktion i många moderna fordon. Ett konventionellt bromssystem kräver att föraren pumpa bromspedalen manuellt för att hålla hjulen från att låsa upp på hala vägar eller vid nödbromsning. Men ABS pumpar bromsarna automatiskt. Halkbekämpningen
p Om ett fordon förlorar dragkraft på hala vägar i snö, is eller regn, kan föraren på bromsen, vilket gör att hjulen att låsa upp. I fordon som inte är utrustade med ABS, kan detta leda till en okontrollerad sladd och öka risken för en krasch.
Computer Monitoring

Med ABS, en dator övervakar varje hjul och justerar trycket på bromsarna för att stanna bilen på kortast avstånd.
Bättre kontroll

Eftersom bromsarna inte låser sig på ett fordon utrustade med ABS, kan föraren hålla bättre styrförmåga. Eftersom förarna inte behöver pumpa bromsarna, kan de helt enkelt hålla foten på bromspedalen och fokusera på att styra fordonet runt hinder, vanligtvis en teknik kallad "stomp och styra."

Failsafe Feature

Många nyare-modell fordon utrustade med ABS har också en felsäker funktion som övervakar bromsdelarna. Om ABS misslyckas, aktiverar datorn en varningslampa och växlar automatiskt till ett konventionellt bromssystem.
Lägre försäkringspremier

Många stater har lagar som kräver försäkringsbolagen att erbjuda lägre bilförsäkring skattesatser för fordon utrustade med ABS.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144870.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.