Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Bil Bumper Säkerhet

Motorfordon är utrustad med flera säkerhetsfunktioner. Ett viktigt inslag är stötfångaren. Stötfångaren på en bil är konstruerad för att absorbera kraften vid en kollision med minimal skada sig själv eller fordonet. Den federala regeringen har skapat regler för att säkerställa att stötfångarna ger tillräckligt skydd under en låg hastighet krasch. Historia

De första federala föreskrifter skapades på 1970-talet. Tidiga säkerhetsnormer krävs inga skador på stötfångaren på fem miles per timme. I 1979 standarden ändrades till förbjuda skador på allt utom stötfångaren vid låg hastighet. Regeringen härdat standard mellan 1980 och 1982 för att förbjuda alla skador utom för kosmetiska skador på stötfångare för samma tester. De har också definierat området skydd som 16 till 20 inches ovanför gatan.
Syfte

Syftet med reglerna om bilen stötfångare är att minimera skadorna vid en kollision på framsidan och baksidan av personbilar vid låga hastigheter. Varje fordon måste uppfylla vissa krav som rör den mängd skador på stötfångaren och ramen av fordonet.
Aktuella Krav

Nuvarande lagstiftning, uppdaterad September 10 , 1999, kräver att inga materiella skador upprätthållas genom strukturen av fordonet och 2,5 miles per timme. Alla dörrar och huva och bålen måste fungera på ett normalt sätt och det får inte finnas några läckor från bränsle, uppvärmning, avgaser, eller kylsystem. De bromsar, styrning och fjädring system i fordonet måste också vara i drift fullt ut. Förutom skador på stötfångaren och dess komponenter får det inte finnas någon deformation av utsidan av bilen och det måste finnas någon separation av någon av dess delar, inklusive färg.
Exception

säkerhetskrav tas fram av den federala regeringen gäller endast för personbilar, men gäller inte pickup lastbilar, terrängbilar, eller minibussar. Många tillverkare av dessa typer av fordon lägger stötfångare på sina fordon, men de behöver inte passera islagsprovningar som stötfångare gör. De är ofta högre än önskat skydd området 16 till 20 inches, och de ofta inte erbjuder något skydd alls.
Överväganden

stötfångare placeras på fordon att ge skydd, de är bara rankad att absorbera stötar från låg hastighet kraschar. Hög hastighet kraschar är farliga och en stötfångare absorberar liten kraft. Och skillnaden i höjd av en personbil mot en pickup eller SUV kan orsaka allvarliga skador på kroppen av en bil eller till området under stötfångaren på lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144910.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.