Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Typer av bilstötdämpare

stötfångare har sett en enorm förändring under de år som vår förståelse av material och säkerhet har förbättrats. Moderna stötfångare är utformade för att förbättra aerodynamiken, och så resultatet av bilen, och för att skydda människorna inne i bilen kraschar och de människor som kan drabbas av en bil när de korsar en väg. Trots alla dessa framsteg finns det fortfarande ingen enighet om den bästa typ av stötfångaren. Plast

flesta moderna bilar använder en förstärkt termoplast stötfångare, eftersom de är billiga att tillverka, lätt att montera och absorbera mer energi vid en krock. En majoritet av stötfångare är skräddarsydd för en specifik modell, så om du funderar på att byta en sprucken stötfångare med en liknande, skulle du behöva köpa i fackhandeln. Men många företag erbjuder nu alternativa utformningar i termoplast, med en rad olika tillbehör avsedda för olika modeller.
Kolfiber

kolfiber kropp arbete är normalt sak super-bilar, men många bilföretag, och modifierare specialiserade, börjar använda den för byte kroppsdel ​​på vardagliga bilar. Orsaken är att det är mycket lätt och är säker under en krasch. Det är dock mycket dyrare än vanlig termoplast.
Bodykit

Modifierade bilar har ofta ett helt bodykit snarare än bara en front och bakre stötfångaren. Dessa kit fungera som en kjol runt hela kroppen av bilen och förbättra prestanda genom att minska mängden luft som strömmar under bilen och så minskar luftmotståndet. På grund av alla bilens specifikationer, måste dessa speciellt köpas och kan göras från termoplast, som en standard stötfångare, eller ens av kolfiber. Addera Steel

Ursprungligen pläterat stål användes för hela kroppen av en bil, inklusive stötfångaren. Detta material fungerat väl, eftersom det var mycket stark i en krasch, men det var mycket tungt och bucklig prestanda. Som bilmotor utformning har förbättrats, har stål stötfångare ganska mycket försvann för allt utom klassiska bilar. Byta ett innebär en hel del söker skrotbilar eller ha en specialtillverkad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144968.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.