Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Historia Automobile Safety Glass

När bilfönster drabbas av föremål, inte splittras de inte eftersom bilar har laminerat säkerhetsglas. Det görs genom att placera ett tunt lager av klar, plastfilm mellan två eller flera stycken av glas. Filmen håller glaset från att flyga isär när det träffas, vilket hjälper att hålla de åkande skadas av glasskärvor. Ursprung

Säkerhetsglas utvecklades 1903. Edouard Benedictus, en fransk vetenskapsman, knackade misstag en glasflaska från en hylla. När den gick sönder, stannade ihop bitarna. Benedictus kollade lösning som hade varit i kolven och upptäckte att det hade gjorts från cellulosa nitrat. Ungefär samtidigt, läste han en artikel som sa krossade vindrutor i bilar skadade människor. Han kom upp med idén att skapa säkerhetsglas, som han kallade Triplex. Biltillverkare var inte intresserade av det först eftersom det läggs alltför stor kostnad för bilen., Var säkerhetsglas används Addera världskriget

Under första världskriget för okularen i gasmasker. Det var lätt att skapa små linser ur säkerhetsglas. Biltillverkare såg hur väl säkerhetsglas arbetat för att skydda soldater och började överväger att använda tekniken för bilar.
Användning i bilar

glas Automobile säkerhet utvecklats tillsammans med utvecklingen av sidorutor i bilar. Enligt Glasslinks.com, under årtiondet mellan 1919 och 1929, gick kupén på bilar från att vara mest öppet för att ha sidorutor. Säkerhetsglas användes först i bilar år 1927. Innan säkerhetsglas, kunde vindskydd bli vapen i en olycka när de krossades på påverkan som ett hem fönster.
Popularitet

År 1928 introducerade Pittsburgh Plate Glass (PPG) sin version av säkerhetsglas, som kallas Duplate. Som designer förbättrats, blev säkerhetsglas mer populärt. Genom 1966, kunde säkerhetsglas hittas i alla personbilar som gjorts i USA. Det är nu en vanlig bil säkerhetsfunktion. Modern säkerhetsglas tål tre gånger Islagshastigheten vindrutor ensam, enligt Glasslinks.com.
Härdat glas

annan form av säkerhetsglas i bilar är härdat glas . Det används i sido-och bakrutor av de flesta bilar. Glaset formas till en kontur och härdat med värme, vilket stärker glaset till fem till tio gånger större än ohärdat glas. När härdat glas går sönder, splittras den i mindre rundade, fragment som är mindre benägna att skada någon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144899.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.