Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Nackdelar med Krockkuddar

Du har förmodligen sett bilder av krockdockor kolliderar med krockkudden. En krockkudde bör erbjuda skydd mot trauma som uppstår när kroppen flyger framåt vid en kollision. Automotive fasthållningsanordning rådet säger, "krockkuddar och säkerhetsbälten används tillsammans minskar risken för allvarliga och livshotande skador med 40 till 55 procent." Men det finns nackdelar med att krockkuddar som du bör veta. Störningar

Krockkuddar ibland fungera bristfälligt, orsaka fara för föraren och passagerarna. På CBS Chicago hemsida, rapporterade undersökande reporter Dave Savini incidenter från förare över hela landet, som klagade över att deras utlösta krockkuddar vid körning på motorvägen, slår en jättegryta, sten eller trottoarkant, kör ner en uppfart eller när fordonet inte var rör sig alls. Dessa händelser har orsakat skador såsom blåmärken och rivsår, brutna ben och i ett fall, förlust av ett öga. Under 2010 återkallade Honda flera modeller av sina fordon eftersom de upptäckte att några av utlösta krockkuddar med för mycket tryck, vilket kan spräcka uppblåsarhöljet, orsakar skada eller dödsfall. Kontrollera alltid fel och påminner webbsida Safecar.gov att se om tillverkaren av bilen har skickat ut säkerhet eller underhåll påminner (se Resurser). Addera Force

En krockkudde tar ca 30 till 55 millisekunder för att driftsätta, vilket är snabbare än ett ögonblick. Krockkuddarna distribuera snabbt för att säkerställa att du kolliderar med påsen precis som det blir helt uppblåst. Om påsen, som reser mer än 100 miles per timme, slår dig innan det är helt uppblåst, kan det orsaka trubbiga skador force trauma.

Din skaderisken ökar om du är kortare än 4 meter, 11 inches eller längre än 6 fot, 3 tum, eller om du sitter mindre än 10 inches bort från ratten. Skjut stolen så långt bak som du hittar bekväm när du kör. För att skydda barn, rekommenderar American Pediatric Association att de minderåriga 13 åktur i baksätet och att föräldrar aldrig skulle sätta en barnstol i framsätet på en bil.
Burns

Vissa krockkuddar giftiga kemikalier när de distribuerar om filtreringssystem av gasen inuti av krockkudden fel. Detta kan orsaka kemiska brännskador, oftast i ansiktet och halsen. "The Journal of American Osteopatisk Association" skrev en fallrapport om en kvinna inblandad i en olycka där airbagen utlöses. I olyckan hon får omedvetet en kemisk brännskada. Under ett par dagar en röd fläck på huden på hennes hals utvecklats till en andra gradens brännskada som smittades med Staphylococcus aureus. Hon behövde behandling med antibiotika, anti-inflammatoriska läkemedel och sår bevattning att läka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144921.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.