Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vilka är orsakerna till bakre Olyckor End Automobile?

Påkörning bakifrån är den mest frekvent rapporterade typen av bilolycka i USA, enligt hemsidan 24-7 Pressmeddelande, som noterar en National Highway Traffic statistik Safety Administration av cirka 2,5 miljoner påkörning olyckor per år. Främsta orsakerna till påkörningar bakifrån är tailgating, försumliga beteenden såsom mobiltelefon under körning och att inte vara uppmärksamma. Tailgating

En av de viktigaste sakerna drivrutiner kan göra för att undvika påkörningar bakifrån är att upprätthålla en säker följande avstånd. En två-andra följande regel rekommenderas för personbilar. När framförvarande fordon passerar en markör, såsom en lyktstolpe, bör föraren av bilen som följer räkna "Ett tusen ett, ett tusen två." Nå lyktstolpe efter räkna "ett tusen två" innebär att följande bilen är ett säkert avstånd från den ledande bilen. Lastbilsförare bör använda en fyra sekunders följande regel, eftersom tyngre vikt kräver en längre bromssträcka.
Vårdslöshet

En ökande del av förarens vårdslöshet inblandade i påkörning olyckor innebär användning av mobiltelefoner under på vägen. Webbplatsen Vetenskapen säger Daily att förare som pratar i mobiltelefoner har dubbla oddsen för en Fender Bender. Den konstaterar att använda mobiltelefon under körning leder till misstag som tailgating, kör rött ljus, fortkörning och underlåtenhet att ge till andra fordon. Andra exempel på vårdslöshet som leder till olyckor inkluderar upptagenhet med bilens radio eller navigationssystem, eller körning under påverkan av droger eller alkohol.
Not Being Alert
< p> Dagdrömmar är en utmärkt ingrediens i påkörning olyckor. Att vara alert innebär tvingar sig själv att hålla sig informerade om potentiella faror framför, bakom och runt sitt fordon så att det är möjligt att undvika olyckor. En del kallar det "defensiv körning." Den officiella Honolulu hemsida hänvisar till det som "planera framåt" och föreslår ett mönster av vägbanan scanning som innebär regelbundna kontroller av alla tre backspeglar samt snabba kikar på mätare och hastighetsmätaren. Vidare står det att vara förberedd på eventuella problem i korsningar och för trafik-signalförändringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144963.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.