2WD Vs. 4WD ATV

Precis som när du köper en bil, kommer en fyra-hjulsdrivna ATV brukar kosta dig mer än två-hjulsdrivna motsvarande. Men ibland en 4WD-enhet är inte nödvändigt för de program du har planerat för din ATV. Om du planerar att ta itu med en hel del terräng som kräver 4WD-systemet, dock kan du ha fastnat med extra kostnad. Kostnad

Skillnaden som du kommer att märka från det ögonblick du går till en utställningslokal mellan en 2WD och 4WD modell ATV är kostnaden. Du bör räkna med att betala en premie på $ 1000 och upp för en ATV med 4WD jämfört med en liknande 2WD modell. Var medveten om att kostnaden inte slutar vid köpet, men. Kostnaden för både regelbundet underhåll och reparationer på grund av ridning skador tenderar att kosta mer på 4WD-modeller på grund av den ökade komplexiteten i maskinen.
Manöverduglighet
p Om du ' letar efter en lättare eller smidigare ATV som kan vara lyhörd och lätt guidade runt hinder, då en 2WD modell kan vara ett bättre val. Rent allmänt är de 2WD modeller är mycket känslig och lätt att styra. Detta gör dem bra val för ett fordon som kommer att ridas främst på stigar eller preparerade stigar istället för stenig eller ojämn terräng.
Snö och Mud
p Om du tänker använda din ATV på vintern på snöiga marken, sedan en 4WD modell är värt att tänka på. Detta kommer att vara särskilt värdefullt om du planerar bogsering något med ATV på snö. Om du reser genom djup lera är på dagordningen, då 4WD kommer också visa sig överlägsen 2WD modeller. En ATV med 4WD kommer att dra sig ur mycket klibbigare situationer än 2WD modell med en motsvarande motor.
Hastighet
p Om hastigheten är din No.1 prioritet, därefter du kommer att vilja köpa en sport quad. Per definition är alla sport fyrhjulingar utrustade med 2WD. Sport fyrhjulingar har andra skillnader som skiljer dem från andra ATV liksom, inklusive användning av en manuell växellåda. Dessa ATV är byggda för hastighet. De är också lättare än andra modeller, vilket gör dem väl lämpade för att hoppa av ramper eller över hinder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118806.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.