Hur man kan rätta pipig bromsarna på en 2006 Yamaha Kodiak

pipig bromsarna är irriterande oavsett omständigheterna. Huruvida gnissla kommer när du kopplar in bromsen, när du släpper bromsen eller bara på till synes slumpmässiga stunder, kan det gnisslande blivit så oupphörliga att det är snart det enda du hör! På Yamaha Kodiak, gnisslande bromsar är speciellt vanligt på grund av smuts från terrängförhållanden. Ett par enkla botemedel finns för gnisslande Kodiak bromsar, med den exakta lösningen, beroende på vad som fungerar för just ditt fall. Saker du behöver
Spray smörjmedel som WD-40 Kundservice jack
Ratchet med 14 och 17mm uttag
5mm insexnyckel
Sander
Nya bromsbelägg

Visa fler instruktioner
1

Applicera en spray smörjmedel, såsom WD-40 till bromssystemet på Kodiak. Ofta bara spraya lite glidmedel på bromsarna är tillräckligt för att hålla dem från att gnissla efter en dag eller två. Om detta inte fungerar prova en annan lösning.
2

Rengör bromssystemet. Ibland gnisslande bromsar kan orsakas av smuts och andra partiklar fångas i bromsarna. En snabb rengöring, spraya vatten eller ens köra in i en pöl att plaska lite på bromsarna, kan vara tillräckligt för att få bort smuts och bli av med gnissla. En mer grundlig rengöring, ta bort bromsbeläggen och skura hela systemet, det kan behövas också. Bromsarna
3

Sand. Liksom rengöring, slipning bromsarna tar bort byggt upp smuts och annat material som kan orsaka att bromsarna gnissla. En noggrann slipning av de främre bromsarna kräver att hjulen tas bort. Slipa antingen främre eller bakre bromsarna kräver avlägsnande av bromssystemet. Sand hela bromssystemet apparaten för hand eller med en bandslip.
4

Byt ut bromsbeläggen. Även sällan mer än en temporär fix, och betydligt svårare än att använda en spray smörjmedel eller rengöring av bromsarna, byta bromsbeläggen kan hålla dem från att gnissla. Återigen, för frambromsarna detta kräver avlägsnande av hjulen och separering av den bromssystem för antingen den främre eller bakre. Byta dynorna bör endast göras om smörjmedel och rengöring alternativ misslyckats med att åtgärda gnisslande problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118502.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.