Felsökning av ett batteri Converter på en RV

Troligtvis belysning och andra tillbehör i ditt fritidsfordon fungerar från din RV: s 12-volts batteri. Detta gör att du kan njuta av din RV medan parkerade i primitiva områden där elektricitet inte är tillgänglig. Men, skulle dina lampor och tillbehör bli ruinerad om du anslutit din RV till en extern elektrisk källa utan att använda ett batteri omvandlare, även känd som en strömriktare. Omvandlaren installerat i ditt fritidsfordon omvandlar 110 volt växelström (AC) till 12-volts likström (DC). Omvandlaren laddar också din RV batteri när du är ansluten till utsidan elkraft. Du kan felsöka din konverterare för att säkerställa att den fungerar ordentligt på bara några minuter. Saker du behöver
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Hitta din RV batterifack. Kontrollera om ett batteri låda monterad på tungan för resor släpvagnar. Vet att husbilar kan ha ett lock på utsidan av fordonet som måste tas bort för att avslöja batteriet. Kolla din instruktionsbok för placeringen av batteriet.
2

Koppla bort kabeln från batteriets minuspol genom att lossa klämman muttern med en skiftnyckel i moturs riktning. Lyft kabeln från batteriet och skjut den åt sidan.
3

Anslut din RV externa nätkabeln till ett eluttag.
4

Slå på din RV: s belysning inventarier och andra 12-volts tillbehör, såsom vattenpumpar och inbyggda radioapparater. Observera att om alla 12 volt lampor och tillbehör fungerar ordentligt, din omvandlaren fungerar som det ska.
5

Lokalisera batteriet omvandlare, som bör vara inne i stallar för din RV. Kolla din instruktionsbok för placeringen av ditt batteri omvandlare, om det behövs. Kontrollera temperaturen i omvandlaren med baksidan av handen, som konverterare kommer att generera en liten mängd värme vid. Se till att omvandlaren kylfläkt arbetar genom att lyssna efter ett hum.
6

Byt din konverterare om belysning och andra 12-volts tillbehör som inte fungerar, är omvandlaren inte varmt, eller fläkten fungerar inte.
7

Koppla ur RV nätsladd och anslut den negativa batteripolen när du är klar felsökning. Dra batteriets minuspol med en skiftnyckel i medurs riktning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117610.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.