Hur du ändrar dräneringsventil på en Camper

Camper avloppsventiler är de mekanismer som används för att styra utflödet från både grå och svart vatten spillvattentank. De är vanligtvis belägen vid chaufför-side bakre hörnet av fordonet. De förhindrar oreglerad utflöde och tillåta kontrollerad utflöde när så önskas. Läckande dräneringsventilerna lämnar otrevliga fläckar, och kan även orsaka rande av avloppsvatten och vattenburna föroreningar. Av denna anledning kommer de flesta nationella och statliga parker citera förare av fritidsfordon (husvagnar) med läckande avloppsventiler, ofta utfärdar dyra biljetter. Ändra en dräneringsventil på en husbil är ett enkelt och ekonomiskt kostnadseffektivt projekt. Saker du behöver
Sewer slang
Live trädgårdsslang
Skyddskläder
Drip Wrench bricka
ställa
skruvmejsel
Rag
Vaselin
Visa fler instruktioner
1

Anslut sommarlägret avlopp slang mellan den läckande ventilen och en dump station. Öppna ventilen och låt rinna av avloppsvatten.
2

Lossa sommarlägret avlopp slang och mata en trädgårdsslang i den öppna ventilen. Se till uppsamlingstanken och rören är fria från kontamination genom att köra slangen tills inget främmande material tvättar ut. Använd skyddsglasögon, en långärmad tröja och gummihandskar.
3

Flytta husbil från dumpa stationen till torr, jämn mark. Dumpventiler, även känd som kniv eller slice ventiler är placerade där enkel åtkomst för tömning underlättas. Av denna anledning, som ersätter en är inte svårt. Hitta en droppskål under den läckande ventilen kommer du att arbeta med att säkerställa materialet droppande från uppehållstanken inte förorenar arbetsområdet.
4

Bestäm om ventilen är utrustad med en fjärrkontroll öppning anläggning, som kommer att se ut kabeln som öppnar en bil huva. Om så är fallet, använd en skiftnyckel för att lossa kabeln och ta bort den lösa änden till ett läge där den inte kommer att störa projektet. Utöver detta övervägande, alla ventiler som används för campare är en universell passform.
5

avgöra vilka fästelement husbilen tillverkaren används för att säkra ventilen till slutet av utflödet systemet. Det kommer att finnas en inre fläns under husbil, som är permanent fäst vid avloppsröret från septiktanken. Kroppen av den läckande ventilen kommer att knytas till flänsen med fyra muttrar, bultar och brickor eller fyra skruvar, som är avsedda att tas bort och ersättas.
6

Använd en skiftnyckel eller skruvmejsel för att ta ut en mutter /bult /bricka montering eller skruva och använda den som ett mönster för att erhålla fyra ersättare av samma spårvidd. Helst bör dessa vara av rostfritt stål. Skaffa en ny ventil, som ska vara utrustad för fjärröppning kabeln om något är påmonterat.
7

Skruva de övriga tre fästen och kassera dem. Lätta på ventilen bort av den inre flänsen och kassera den. Använd en ren trasa för att försiktigt rengöra och torka ytorna på flänsen och den nya ventilen där de kommer i kontakt med varandra.
8

Smörj en ljus glasyr vaselin på ansikten flänsen och nya ventilen där de kommer i kontakt med varandra. Om tätningarna för den nya ventilen inte är förinstallerade, ställa dem i spåren på den nya ventilen enligt tillverkarens anvisningar.
9

Lokalisera nya ventilen på flänsen. Se en utmärkt, full-face kontakt. Säkra ersättningsventilen hjälp av fästanordningar av rostfritt stål, och dra ner dem i en cross-diagonal sekvens. Bilden inuti den nya ventilen kan inte fungera smidigt om fästena skruvas ner för hårt, så testa dess rörelse.
10

tillbaka fjärröppning kabeln om husbilen har en.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118103.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.