Hur man gör en 30 Amp Cord för en Camper

Att göra en 30-ampere, eller amp, sladd för en husbil innebär att man använder en tredelad hane kabeländen - utsedd TT-30P av American National Standards Institute - bifogad till en längd av tre-ledarkabel. Den 30-amp sladd, även känd som en landströmsanslutning eller en navelsträng, typiskt ansluten till en husbil i en liten lastrum tillägnad dess lagring, och är kopplad så att landström dirigeras direkt till en effektbrytare styrelse. Installationen av en 30-amp sladd i en husbil är ett enkelt projekt. Saker du behöver
Kabel
TT-30R
kniv
Wire strippor
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Inköp 10 -mätare tråd om du planerar att göra en 25-fots kabel, använder åtta-gauge tråd för en 50-fots kabel,. använda sex-mätare tråd för en 100-fots kabel
2

Trim en tum av mantelmaterial bort från sladdens tre inre trådarna i båda ändarna av kabeln. Att ingen skada sker på separat färgkodade isolering som täcker varje intern tråd.
3

Strip en halv tum av färgkodade-isoleringen från varje intern kabel i båda ändar, med hjälp av de lämplig storlek käftar din tråd strippor. Tvinna de blottlagda strängarna av varje tråd i en tät och rep-liknande tråd så att det finns tre separata flätor i varje ände av kabeln.
4

Ta bort skruven från mitten av TT-30P plug undersida, då orientera pluggen i handen så stiften pekar bort från dig. Lyft upp på TT-30P bort att exponera mässing stift inuti, se stiften inte dras från sina respektive hus.
5

Fäst tre flätade trådar i ena änden av kabeln till fastskruvad anslutningar på toppen av varje stift. Typiskt, de färgkoder som används för att matcha rätt kablar med rätt plintar är följande: mässing-färgad skruv håller den svarta, heta tråd, den silverfärgade skruven håller vita, neutrala tråd, den grönfärgad skruv håller . grön, eller ibland nakna, jordkabel
6

Använd den lilla selen inuti TT-30P för att fästa kabeln genom att dra ned den över toppen av jackan materialet, sedan ersätta den övre delen av plugg och installera fästskruven.
7

Fäst den fria änden av den 30-amp sladd till plintarna inne i lastrummet som avsatts för dess lagring. Rådfråga husbil tillverkarens litteratur för att bestämma den korrekta sättet att göra anslutningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118271.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.