Hur man läser en Suzuki ATV VIN-nummer

Suzuki ATV gjorde efter 1981 var skyldiga att ha ett chassinumret (VIN), per föreskrifterna i National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Som av 2010, är ​​VIN på Suzuki ATV på en metallskylt på vänster bakre undersidan av ramen. Plattan visar också vem som tillverkat ATV och när, och inkluderar märke och modell av ATV. ATV bruksanvisning kommer att lista den specifika platsen för VIN på din ATV. Genom att läsa VIN, kommer du att få en förståelse för vad siffrorna och bokstäverna representerar. Instruktioner
1

Leta VIN-nummer på Suzuki ATV. Det måste vara en 17-siffrig kod med både siffror och bokstäver (utom I, O och Q).
2

Anteckna VIN. Den första bokstaven anger det land där fordonet gjordes. USA representeras av siffrorna 1 och 4, men Japan och Korea representeras av den första bokstaven i namnet på deras land.
3

Notera den andra bokstaven. Detta indikerar vem tillverkat ATV. Suzuki kommer ofta, men inte alltid, vara representerade med bokstaven S.
4

Hitta den tredje siffran i VIN. Detta representerar den typ av fordon eller delning av tillverkaren. Detta är konsekvent från år till år, och du behöver kontakta Suzuki för mer information.
5

Stryk de kommande fem siffror. Denna serie av bokstäver och siffror representerar märke och modell på fordonet till tillverkaren, men är inte det samma som märke och modellnummer. Den första bokstaven i serien representerar fordonskategori, följt av kolvförskjutning, motortyp, design sekvens och modell variation. Tillverkaren bestämmer denna kod.
6

Circle nionde siffran. Detta är en säkerhet siffra att endast tillverkaren vet att VIN inte uppfunnits eller fiktiva.
7

Pinpoint den tionde siffran. Detta representerar vad år ATV tillverkades.
8

Läs de återstående siffrorna. Dessa anger positionen för ATV på det löpande bandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117733.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.