Felsökning av en fläkt RV Converter

En fritidsfordon (RV) använder en omformare för att omvandla 120-volts växelström (AC) från stranden nätsladden eller en kör generator till 12 volt likström (DC). Omvandlaren innefattar dioder som levererar 12-volts ström till husbilen, och dessa dioder skapar värme. De ansluter till en kylfläns, vanligen tillverkade av fenor aluminium, vilket dränerar fungerande värme från dioderna. När kylflänsen blir varm, stänger en termostat /temperatursensor och en kylfläkt växlar på att kyla kylflänsen. Om fläkten inte fungerar, hög värme skadar omvandlaren, så felsökning och åtgärda ett problem är avgörande. Saker du behöver
grundläggande elektriska Toolkit Review voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort strömmen från omvandlaren. Koppla ur RV: s landström och stänga av generatorn. Koppla bort matningen till den 12-volts krets.
2

Ta konverteringskapseln. Tillverkarna sällan producerar omvandlare avsedda för användare diagnos och reparation, inte har så många enheter inte löstagbara skruvar och muttrar /bult församlingar. Om din konverteringskapsel hålls ihop av nitar eller svetsar plats, så är sannolikheten stor att genom att ta bort dem du kommer att ogiltigförklara en garanti eller ansvarsförbindelse. Bara göra det själv om du är en erfaren, kompetent elektroingenjör med erforderlig diagnostisk utrustning och verktyg reparation.
3

Leta fläkten. Inuti omvandlaren fall kommer att vara en solenoid, flera dioder, själva transformatorn och kretskortet som övervakar och hanterar laddning till tränare batterier. Det kan finnas ett tryckt kretskort, som rymmer en likriktare, en kondensator, ett antal resistorer och en zenerdiod. Om du måste ta bort detta forum för att komma åt fläkten, ta extremt försiktig att inte skada sina tryckta kretsar eller något av de elektroniska delarna. Du hittar två växelström (AC) ledningar och tre likström (DC) ledningar.
4

Restore 120-volts ström till omvandlaren. Från denna punkt på spänningsförande delar blir nakna och oskyddade i den mycket snäva miljö där du arbetar. Var ytterst försiktig. Det är nödvändigt att ha 120-volts ström på grund av fläkten i omvandlaren är en 120-volts post, det är därför det kan bara höras igång när RV är ansluten till landström eller ett operativsystem Generator Review.
5

Testa termostaten /temperaturgivare enhet som styr fläkten genom att blåsa värme på kylflänsen med en hårtork eller en shrink-wrap pistol. Använd ditt test meter för att bekräfta 120-volts ström passerar till termostaten /temperaturgivare enhet, och sedan att 120-volts ström passerar från den efter att den värms upp. Om det inte är, är termostaten /temperaturgivare enhet defekt. Med 120-volts strömmen, om termostaten /temperaturgivare enheten fungerar och kraft leds till fläkten men det inte startar, är fläkten defekt.
6

Koppla den öppna omvandlaren från 120-volts strömmen igen innan du byter någon komponent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118175.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.