Hur man tar bort Trailer Bearings

Hjulen på de flesta vagnar rullar på koniska rullager, mycket likt dem på bilar. Hjulen är bultade till ett navaggregat som stöds av ett lager på varje sida. Navet och lager hålls på plats på axeltappen med en gängad mutter. Även hjullager bör ge många tusentals miles av tjänst, kommer de så småningom att behöva tas bort för underhåll, reparation eller utbyte. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
rörtång
Scissor jack
stödbenet
spårskruvmejsel
Tänger
Stor, skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Arbete på ena sidan av släpvagnen i taget. Blockera däcken på motsatt sida av trailern kommer du att arbeta på först.
2

Lossa hjul muttrarna på hjulet du kommer att arbeta på första med en rörtång. Skjut en sax domkraften under axeln och lyft det tills hjulet från marken. Placera en pallbock under axeln nära uttaget. Sänk domkraften så att axeln vilar på stödbenet. Ta bort muttrarna. Tag bort hjulet från navet och lägg den åt sidan.
3

Bänd dammet locket på hjulnavet med en skruvmejsel. Ta bort sprinten avslöjade efter avlägsnande av dammskyddet från slutet av axeltappen med en tång och kassera den.
4

Ta centrum låsmutter från spindeln med en stor, skiftnyckel . Ta den stora brickan från spindeln när muttern har tagits bort.
5

tag i navet på varje sida och dra ut något från spindeln. Fatta det yttre hjullagret från mitten av navet och dra den rakt ut. Slutför dra hjulnavet bort av spindeln och placera den på en arbetsplats med utsidan nedåt.
6

Bänd den cirkulära hjulet sigill från insidan av hjulnavet med en platt- skruvmejsel, försiktigt så att inte skada eller fördärva monteringsytan på navet. Kassera hjulet tätningen. Ta det inre lagret från hjulnavet När förseglingen har avlägsnats.
7

Upprepa proceduren för att avlägsna alla återstående hjullager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118372.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.