DIY Van Conversion

Gör din egen van konvertering kan vara ett roligt och ekonomiskt sätt att få ut mer av din van. Vare söker en miniatyr RV, en lägerplats för en snabb helg ut, eller en bekväm bil med flera användningsområden, kan van konverteringar vara det perfekta sättet att nå detta mål. Eftersom konvertering van produktionen var som störst under 1980-talet och sedan började släppa, färre och färre konvertering företag kvar i verksamheten. Gör-det-själv omvandling har blivit en populär, billig och ibland nödvändigt sätt att skapa rätt fordon för eventuella särskilda behov. Saker du behöver
Måttband
Planering pad
Saw
Drill
Självgängande metall skruvar
Lim
Isolering
furring remsor
Plywood

Visa fler instruktioner
1

mäta innermått din van och göra en lista över alla de saker du vill inkludera i din konvertering. Rita en planritning av de objekt du vill på ett papper för att se hur och var de kommer att passa. Lägg ut kartong eller tidningen i van själv, matcha mätningarna på detta plan för att få en visuell uppfattning om vilket utrymme som krävs. Gör en lista på allt material du behöver för att slutföra denna omställning. Glöm inte belysning, ledningar och VVS kostnader om du även dessa bekvämligheter.
2

Isolera och rama din van. Detta är grunden för en god van konvertering så tiden bör vidtas för att göra det bra. Lay furring remsor på van golvet mellan vilka isoleringen kommer att gå, samt förbinder dem med stål "revbenen" i väggar och tak. Dessa remsor kommer att bidra till att fästa väggar och golv ordentligt. Lay isolering med en ångspärr för att förhindra kondens mellan trälister i väggen hålrum och på golv och tak. Du kan behöva limma isoleringen på plats. Den bästa isoleringen kommer inte fälla fukt mot metallen i van. Kom ihåg att lämna utrymme för några särskilda möbler fästpunkter som ingår i basen fordonet.
3

Kör några elektriska ledningar, rör eller VVS nödvändigheter som behövs för armaturer eller vattentäkter. Utnyttja hörnen mellan tak och väggar för enklast routing. Var medveten om djupet av alla VVS eller kanal om du skulle behöva köra den över stöden i van väggarna. För tjock, och din vägg kommer inte fästa ordentligt på dina fodringselement remsor.
4

Bifoga dina träpaneler till glespanel remsor på golvet, tak och väggar. Typiskt, golv använder ½-tum till 3/4-tums plywood. Väggar och tak använder 1/4-tums paneler ombord. När monterade, applicera ytbehandlingen för dina innerväggar. Automotive tyg är ett populärt val för väggar och tak. Golven kan vara matta, vinyl eller ens hårda laminatgolv. Om du planerar att använda förinstallerade möbler fästpunkter som ingår i basen fordonet, se till att klippa ut golv lämpligt att hålla dem tillgängliga innan du installerar.
5

Montera interna möbler fixturer du planerat. Placera möblerna i van omonterad först vara säker på att det kommer att passa. Det är mycket lättare att justera möbelbeslag innan de fixeras på plats. Se till att alla möbler monterad i en skåpbil ordentligt fastsatt antingen till stöden eller de befintliga möbler fästpunkter inom skåpbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118677.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.