Konvertera en lastbil in i en husbil

En person som är händig med verktyg, har en visuellt och kreativt sinne, älskar camping men är ont om kontanter, kan omvandla en lastbil in i en mycket funktionsdugliga husbil. Dessa lastbilar kan köpas användas till ett rimligt pris och med viss ansträngning förvandlas till en husbil med alla bekvämligheter i en kommersiell enhet och till mycket lägre kostnad. En skicklig hantlangare kan skapa en inredning rivaling finaste husbil, och ändå behålla utseendet lastbil om en stealth sommarlägret var det önskade resultatet. Saker du behöver
lastbil Två av fyra timmer
Träpanel Billiga 3 tums däck skruvar
Polyuretanlim
14 gauge flertrådig
Nybyggnation elskåp
Vattentank
Elektrisk pump
Avloppsvatten tank och dräneringsventil
Plastslang
Converter Review 30 amp säkring rutan
30 amp husbil elkabel
djupurladdningsbatteri
Portabel Toalett
12 volt husbil lampor
takventilen
Pre-hung ihålig kärna dörr
Cirkelsåg
Electric förare med lite att köra däck skruvar
Visa fler instruktioner

1

Börja med en skiss av det inre utrymmet i lastbilen kroppen. Det kan vara en enkel rektangel visar längden och bredden på insidan av kroppen. Notera läget av sidodörren om det finns ett. Använd denna ritning att utforma layouten av din husbil och planen där badrummet, sovrummet och matplats kommer att bli.
2

Draw krita linjer på golvet i kroppen för att passa placeringen av väggarna i din plan. Också rita konturerna av de viktigaste funktionerna i din husbil, såsom säng, garderober, fixturer badrum och matplats. Rita linjer för att passa dimensionerna hos den aktuella möbler och inventarier du att installera i ditt camper.This kommer att undvika överraskningar när själva bygget pågår.
3

Konstruera väggar med två av fyra tums timmer inramning. Använd tre tums däck skruvar och polyuretan lim för att bygga väggar och bifoga dem till lastbilen golv och ytterväggar. Installera elektriska lådor och ledningar för belysningen och behållare innan mantlar väggar med träpanel. Använd 14 gauge tvinnad bil-ledningar för detta arbete eftersom denna typ av tråd står upp bättre till vibrationen av en husbil än gör house-typ tråd.
4

Installera en prehung ihålig kärna dörren till badrummet. Säkra dörren till väggreglar med tre tums däck skruvar. Dessa dörrar är lågt prissatta i butiker hem leverans och är väldigt lätta och starka. Använd ihålig kärna dörren för några andra rum din lastbil husbil kan ha. Prehung dörrar är lättast att installera eftersom den kommer ihop med exteriör trim och installerade gångjärn.
5

Lägg minst en RV-typ takventilen till taket på flaket. Skär igenom taket med en Tigersåg enligt den mall som medföljer takventil. Du kanske behöver en hjälpare på taket för att installera den på framsidan. Han kan sätta den övre halvan av ventilen genom hålet och hålla den på plats medan du fäster skruvarna på insidan som håller ventilen ihop och kläm fast den på plats.
6

Installera alla fönster i kroppen på samma sätt som takventilen. Kontrollera meter RV bärgning för fönster för att spara en massa pengar.
7

Installera färskvattentanken i en garderob, i en förvaringsbox i ett dinette stol eller under diskbänken. Montera 12 volts nära vattenpump till tanken och koppla ihop de två med plaströr. Använd plastslang att dirigera vattnet till kranen i handfatet och badrummet om en vattentoalett kommer att installeras.
8

Tillverka ett fäste under lastbilen kroppen att montera tanken för avloppsvatten från diskhon. Anslut slangen till avloppet till diskhon.
9

Montera omvandlaren i en garderob eller under en dinette stol. Anslut ledningarna från utgångssidan hos omvandlaren till din djupurladdningsbatteri. Anslut 14 gauge strandsatta ledningar från dina 12 volts lampor och vattenpump till batteriet. Koppla ingångssidan hos omvandlaren till en av säkringarna i 30 amp boxen, som bör placeras i ett torrt och tillgängligt område av husbil. Anslut inga elektriska uttag du installerade den andra säkringen i boxen. Anslut 30 amp husbil elsladd till ingångarna i elcentralen. När parkerade på en campingplats ansluta sladden till 30 amp kärlet för att ge elkraft till din husbil. En 30 amp box används eftersom många campingplatser bara leverera 30 ampere till campingplatser. Sätt en portabel toalett i badrummet
10

, fylla tanken vattenmagasin och din lastbil är redo att bli en husbil. För att göra det mer som en kommersiell husbil, skåp, en vattentoalett, septisk innehav tank, varmvattenberedare, propan och ett kylskåp kan läggas till vid ett senare datum för din tid och budget tillåter.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117612.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.