Hur man reparerar en Polaris fyrhjuling

Nästan varje bil behöver regelbunden service och reparationer för att ständigt prestera som bäst, och Polaris "lineupen av fyrhjulingar är inget undantag. Företaget har släppt dussintals ATV märken och modeller genom åren, allt från sportiga racing fyrhjulingar till ungdomsorganisationer modeller för tunga verktyg ATV. Trots skillnaderna mellan företagets många märken och modeller, allmänna tips reparation och felsökning vara konsekvent för alla Polaris fyrhjulingar. Den elektriska, tändning och bränslesystem är några av de vanligaste källorna till Polaris ATV problem. Saker du behöver
Wrench
Multimeter
utbytessäkring (strömstyrkan varierar beroende på märke och modell) katalog Blandning av 1 dl vatten, 1 msk bakpulver
Ersättningsbatteri
Separat batteriladdare
tändstiftsnyckel
Byte tändstift
Wire tjockleksmätare
Tändstiftsgap Tool Review Färsk blyfri eller blyad bensin
Motorolja
ersätter bränsle avluftningsledningarna

Visa fler instruktioner
Elektrisk
1

Använd quad starter och lyssna. Om motorn inte att vända över, börjar bedömning och reparationer av elsystem.
2

Inspektera quad huvudsäkring. För Polaris fyrhjulingar, är säkringshållaren vanligtvis placerad bredvid batteriet fallet under Polaris stolen och rattstången. Ta huvudsäkringen och använda en multimeter för att avgöra om säkringen är bra eller dåligt. Typiskt, om multimeter piper efter att vidröra båda ändarna av säkringen, är det fortfarande bra. Om inte, byt ut säkringen mot en ny med samma ampere. Addera 3

Inspektera batteriet. Återigen, ta bort sätet bultar och sätet för att komma åt batteriet. Ta bort batteriet genom att lossa Låsbyglar, ta ut batteriet luftröret om det är ett konventionellt batteri, koppla den svarta batterikabeln följt av den röda, sedan lyfta batteriet försiktigt ur fodralet.
4

Byt ut batteriet om det är skadat. Varje Polaris ATV bruksanvisning listar spänningen hos batteriet som behövs för en viss quad, som ligger inom "Specifikationer" för varje handbok.
5

Rengör batteripolerna om de är smutsiga. Använd en lösning av en matsked bakpulver upplöst i en kopp vatten för rengöring.
6

Ladda batteriet fullt med en separat batteriladdare.
7

Sätt tillbaka batteriet, denna gång med den röda kabeln innan den svarta. Sätt tillbaka sätet och dess skruvar. Addera Tändning
8

Inspektera tändstiften om motorn inte går att köra, misständningar eller om det blir över, men startar inte.
9

Ta bort alla tändstift, belägna inom varje cylinder i varje Polaris quad, genom att ta bort varje tändhatten och vrida varje plugg moturs med en tändstiftsnyckel. Återigen varierar den kvantitet och typ av tändstift enligt den speciella Polaris modell och gör.
10

Inspektera isolatorn spetsen på varje avlägsnats tändstiftet. Om spetsen är svärtade, bränd eller skadad, byt ut kontakten med en av samma typ.
11

Mät varje plugg Gap tändstiftet och kontrollera att den är inställd på bredden rekommenderas för just den Polaris ATV modell i denna quad bruksanvisning. Om inte, använd en gnista verktyg stiftgapet att ställa in tändstiftets elektrodavstånd därefter.
12

tillbaka tändstiften och starta motorn.
Bränslesystem

13

Se till att bensin nivån i bränsletanken är tillräckliga och att motorns oljenivå är inom rekommenderade intervall om motorn stannar eller går dåligt. Mest Polaris ATV tar blyad eller blyfri bensin med en pump oktantal på 86 eller högre. Motorolja typ och mängd varierar beroende på märke och modell.
14

inspektera tillståndet av bränslet i tanken. Om det ser gummy eller vattnig, kan bränslet vara förorenade. Töm bränsletanken och tanka med färsk bensin.
15

Kontrollera bränsleledningar vent leder från bränsletanken till motorn. Om någon är böjd eller trasig, byt ut den mot en ny innan du försöker ytterligare operation. Var noga med att rengöra alla bränslen som kan ha spillts på utsidan av ATV med en fuktig, ren trasa. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118644.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.