Hur Wire en RV Elektriska Hook-Up Box

När parkerad på en campingplats eller hem elektriska behov ett fritidsfordon eller RV, vanligtvis levereras via en strand nätsladd. Större husvagnar med mer än en luftkonditionering enhet och en lyxig standard för utnämningen, kanske inklusive tvättmaskin /torktumlare anläggningar och flera underhållningssystem, behöver en 50 amp tjänsten. Typiska husvagnar med en luftkonditionering enhet och mer blygsamma krav på tillhandahållande behöver en 30 amp tjänsten. Alla husvagnar behöver en elektrisk hook-up rutan, som ibland kallas ett utlopp eller behållare, för att plugga in. American National Standards Institute (ANSI) har utsett en särskild uppsättning av plug /uttag kombination för att tillgodose detta syfte. Saker du behöver
Elektrisk hook-up box | Masterprogram frånskiljare
Brytare
Wire
Grundläggande elektriska verktyg kit
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken nivå av bestämmelsen den elektriska hook-up box måste svara. Hook-up lådor finns med enkel 30-amp och enda 50-amp uttag, och med flera uttag, med en 50-amp uttag betjänas av en 50-amp brytare, en 30-amp uttag betjänas av en 30-amp brytare och ett antal 20-amp uttag betjänas av en 20-amp brytare.
2

Köp en rainproof elektriska hook-up ruta med en cut-out design, så att locket kan stängas med stranden nätsladden på plats. Vissa konstruktioner av hook-up rutor är tillgängliga rankad som "industriellt", vilket innebär att de är byggda av tunga material och är utrustade med tunga kontakter. Om en sådan effekthöjningar är tillgänglig, köpa en "industriell" rated enhet.
3

Lokalisera elektriska hook-up ruta i ett område där det kommer att skyddas från direkt regn och oavsiktlig kontakt, särskilt från fordon i rörelse.
4

Skydda elektriska hook-up ruta med en master frånskiljare och ett lämpligt-rankade brytare installeras mellan den och nätaggregatet.
5 < p> Använd 10-gauge tre-core ledare att leverera 120 volt till hook-up box för 30 amp bestämmelse. Den färgkodning för trådarna kommer typiskt att vara svart till den heta terminalen, vita till den neutrala terminalen och grön eller nakna till jord. Rådgör alltid tillverkarens litteratur och lokala koder för att se din installation är korrekt.
6

Använd 10-gauge fyra kärntråd att leverera 220 volt till hook-up box för 50 amp bestämmelse. Den färgkodning för trådarna kommer typiskt att vara röd till en het terminal, svart till en het terminal, vita till den neutrala terminalen och grön eller nakna till jord. Rådgör alltid tillverkarens litteratur och lokala regler för att garantera din installation är korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118230.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.